SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Halep - Muchova în turul 1 la Wimbledon » Cu cine joacă celelalte 6 românce

Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie
Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2022 13:00 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 13:52

Tragerea la sorți a tabloului principal de la Wimbledon a avut loc astăzi. Simona Halep, revenită pentru prima oară la Londra după succesul istoric din 2019, o va întâlni în primul tur pe Karolina Muchova (25 de ani, 82 WTA). Va fi prima întâlnire oficială dintre cele două. Muchova a fost de două ori sfertfinalistă la turneul britanic, în 2019 și 2021.

  • Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi televizat de Eurosport. Detalii despre meciurile jucătoarelor din România vor putea fi urmărite pe GSP.ro
  • ATP și WTA au decis ca jucătorii și jucătoarele să nu primească puncte pentru că organizatorii nu permit ca sportivii din Rusia și Belarus să participe, din cauza conflictului din Ucraina. 
  • Meciurile româncelor: Simona Halep - Karolina Muchova, Sorana Cîrstea - Aleksandra Krunic, Irina Begu - Ekaterine Gorgodze, Gabriela Ruse - Coco Gauff, Ana Bogdan - Dayana Yastremska, Irina Bara - Chloé Paquet, Mihaela Buzărnescu - Nastasja Schunk

Șapte românce se află pe tabloul principal de la Wimbledon. Campioană în 2019, Simona Halep este cap de serie numărul 16, iar alături de ea vor intra în competiție Sorana Cârstea (cap de serie 21), Elena-Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep se află pe aceeași parte de tablou cu liderul mondial Iga Swiatek, pe care ar putea s-o înfrunte abia în faza semifinalelor. Jucătoarea noastră se află pe partea superioară a tabloului și are parte de adversare complicate: ar putea juca împotriva Paulei Badosa în optimi și împotriva Karolinei Pliskova, finalista de anul trecut, în sferturi. 

Simona Halep o va întâlni în primul tur pe Karolina Muchova, din Cehia (25 de ani, 82 WTA). Muchova revine după o accidentare, iar anul acesta a disputat un singur meci pe iarbă, pierdut cu Ons Jabeur în turul II la Berlin.

Cu cine joacă celelalte românce în primul tur la Wimbledon

 Sorana Cîrstea, favorită 21 la Wimbledon, o va întâlni în turul I pe sârboaica Aleksandra Krunic (29 de ani, 53 WTA).

Elena Ruse - Coco Gauff, Ana Bogdan - Dayana Yastremska, Irina Bara - Chloé Paquet, Irina Begu - Ekaterine Gorgodze și Mihaela Buzărnescu - Nastasja Schunk sunt celelalte meciuri ale jucătoarelor noastre.

Serena Williams caută Grand Slam-ul #24 la Wimbledon

Serena Williams, 40 de ani, revenită în circuit pentru prima oară de la ediția de anul trecut de la Wimbledon, a beneficiat de un wild-card și va juca în primul tur cu franțuzoaica Harmony Tan (24 de ani, 113 WTA). 

În drumul către cel de-al 24-lea turneu de Mare Șlem din carieră, legendara jucătoare din Statele Unite trebuie să le învingă pe Tan, Sorribes Tormo, Pliskova, Gauff/Anisimova, Simona Halep, Iga Swiatek și Ons Jabeur. 

Liderul Iga Swiatek dă în runda inaugurală peste Jana Fett.

Canadianca Bianca Andreescu, cea care astăzi o înfruntă pe Simona Halep în semifinale la Bad Homburg, se află tot pe partea superioară a tabloului. O va întâlni în primul tur pe americanca Emina Bektas (225 WTA). Emma Răducanu va evolua pentru al doilea an consecutiv la Wimbledon și o va înfrunta pe Alison van Uytvanck (46 WTA). 

Halep - Muchova în turul 1 la Wimbledon » Cu cine joacă celelalte 6 românce
Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie / Sursă foto: Guliver/Gettyy Images

Niciodată nu poți scoate din calcule pe cineva atât de bun ca Halep. Are poftă de rezultate, are și un antrenor nou. Știm cu toții că Simona este o războinică, o luptătoare. Sunt sigur că nicio jucătoare nu vrea să o vadă pe Halep pe jumătatea ei de tablou.

- Alex Corretja, expert Eurosport

Darren Cahill, cerință specială înainte de Wimbledon: „Simona Halep a câștigat acest drept”

Darren Cahill, fostul antrenorul al Simonei Halep, a răspuns unei dezbateri pe Twitter, lansate de contul „The Tennis Podcast”, privind jucătoarea care ar trebui să joace primul meci din acest an pe terenul central de la Wimbledon. Această onoare îi revine campioanei din anul precedent, dar Ashleigh Barty, campioana din 2021, s-a retras din tenis.

Australianul a intrat în dezbatere și spune că Simona Halep ar trebui să fie cea care primește această onoare.

„Simona Halep ar trebui să fie. Pandemia de COVID-19 a anulat turneul din 2020. Ea nu a putut participa în 2021 din cauza unei accidentări, iar Ash Barty a primit această onoare. Cu Ash retrasă, onoarea și privilegiul ar trebui să-i revină Simonei. A câștigat acest drept, fiind campioana din 2019”, a scris Darren Cahill pe Twitter.

În sondajul de pe Twitter, început pe 20 iunie, Simona Halep a primit cele mai multe voturi. Ea a fost aleasă de 45% dintre cei care au răspuns, în timp Swiatek a primit 31,6%, iar Serena doar 20,5%.

Cotele la câștigarea Wimbledon 2022:

  • Iga Swiatek - 2,50
  • Ons Jabeur - 12,00
  • Cori Gauff - 12,00
  • Petra Kvitova - 15,00
  • Simona Halep - 15,00
  • Karolina Pliskova - 15,00
  • Anett Kontaveit - 18,00
  • Serena Williams - 20,00
  • Bianca Andreescu - 20,00

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, a 2-a favorită a lui Alex Corretja la Wimbledon: „Nicio jucătoare nu vrea să o vadă pe jumătatea ei de tablou”

Simona Halep - Bianca Andreescu, pentru un loc în finala de la Bad Homburg » Cine joacă în cealaltă semifinală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  24 Iunie 2022, 16:56

Bogdan va ceda iar meciul ucrainencei? :))

tictictic
tictictic  •  24 Iunie 2022, 15:30

Comentariul anterior l-am adresat userului "adi_stelistul". Platforma e praf, de aici si problemele de postare...

rva4
rva4  •  24 Iunie 2022, 15:03
Postat de adi_stelistul pe 24 Iunie 2022, 12:48

Nu e deloc un adversar facil Muchova. A facut sferturi aici la ultimele doua editii. Plus semifinala la AO. Chiar ghinion pentru primul tur. Sigur, n-a mai jucat de ceva vreme, insa... Si celelalte adversare sunt cu probleme. Giorgi are cel mai bun rezultat la un GS tocmai la Londra, Badosa are optimi aici (ceea ce nu e putin), iar Kvitova are 2 titluri. Sigur, e mult de atunci (cum mult e si de la semifinala lui Flipkens, o posibila adversara in turul 2), dar faptul ramane. Insa pana una-alta, cel mai complicat adversar e Muchova. Pentru ca e primul si ca pentru nu e deloc simplu cu ea. O stiu Barty, Osaka, Pliskova, Bianca Andreescu ... jucatoare pe care Muchova le-a batut si numai in turnee tari (GS sau WTA 1000). Iar acum cateva saptamani a batut-o si pe Sakkari la RG, desi zgura ii place grecoaicei iar cehoaicei nu. Deci e greu cu Muchova! Dar sunt sigur ca Simona si Mouratoglou o stiu.

:))))))) Bietul de tine! Ești vrednic de milă! Dar e de remarcat cât de multe rânduri de inepții ai putut sa postezi! Ghinion curat ,monșer! Sa pici cu o pierdută de pe 82 wta, care vine dupa o accidentare, bătută și de amărâta de Anisimova.... Ai dreptate, mare ghinion pe ogre Fiona.... :)))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează