SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

EXCLUSIV Ce se întâmplă cu Transylvania Open, după propunerea CNSU: „Suntem șocați!”

Patrick Ciorcilă, organizatorul turneului Transyvlania Open, speră ca cea mai importantă competiție de tenis de pe teritoriul României să se poată disputa cu spectatori.
Patrick Ciorcilă, organizatorul turneului Transyvlania Open, speră ca cea mai importantă competiție de tenis de pe teritoriul României să se poată disputa cu spectatori.

Articol de - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 18:52 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 22:38

Patrick Ciorcilă, organizatorul turneului Transyvlania Open, speră ca cea mai importantă competiție de tenis de pe teritoriul României să se poată disputa cu spectatori. 

  • Transylvania Open debutează sâmbătă, 23 octombrie, cu meciurile din calificări. 

Din cauza situației epidemiologice din România, toate competiţiile sportive din următoarea lună se vor juca fără spectatori. Aceasta este propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Dacă planul va fi aprobat, Transylvania Open, cea mai așteptată competiție din finalul lui 2021, se va desfășura cu porțile închise. 

Vestea vine cum nu se poate mai prost, cu doar trei zile până la startul primelor meciuri de pe tabloul principal. În plus, fanii tenisului și-au cumpărat deja biletele. Organizatorii ar fi nevoiți să restituie toți banii încasați.

EXCLUSIV Patrick Ciorcilă, organizatorul Transylvania Open: „Suntem șocați!”

„Suntem la curent cu tot ce se întâmplă, vom veni și cu o informare de presă cât de curând. Suntem șocați. Momentan, sunt doar propuneri CNSU care urmează sa fie transformate în hotărâri de Guvern. Momentan, nu e sigur, încă sperăm că lucrurile se vor schimba”, a spus  Patrick Ciorcilă, organizatorul turneului, pentru GSP.ro.

Ce se întâmplă cu Transylvania Open, după propunerea CNSU: „Suntem șocați!”
Simona Halep, alături de Patrick Ciorcilă / Sursă foto: Facebook

Comunicat Transylvania Open: „CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează”

Dragilor, pare că suntem în situația de a juca fără spectatori. În ciuda pregătirilor făcute, a măsurilor luate, toate bazate pe legislația în vigoare, propunerea CNSU de astăzi interzice accesul spectatorilor la evenimente sportive. Indiferent de statusul vaccinării. E o veste care ne-a lăsat fără cuvinte... Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am redus capacitatea de la 10.000 la 1.500 de locuri pe zi. Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am fost forțați să le spunem copiilor de până în 12 ani că nu putem să îi primim la turneu. Ne-am dorit să ne bucurăm de tenis, să vedem jucătoare de top, să fim alături de partenerii noștri, care la rândul lor au înțeles importanța evenimentului. 

CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează. Au decis că un turneu din circuitul profesionist de tenis pe care l-am obținut extrem de greu, nu contează, deși respectă standarde extrem de riguroase de securitate sanitară - și cele impuse de WTA, și cele impuse de autoritățile din România. În acest moment, chiar credem că interzicerea desfășurării turneului cu spectatori este, de fapt, atât o măsură împotriva campaniei de vaccinare, întrucât nu permite accesul celor vaccinați la eveniment, cât și o măsură care descurajează orice inițiative sau evenimente viitoare. De data aceasta, CNSU a decis că sala va fi goală, deși suntem cu toții vaccinați sau trecuți prin boală, că evenimentul în sine era gândit să respecte toate regulile amintite mai sus. 

‼️Nu e târziu să schimbăm această propunere CNSU, care trebuie validată de o hotărâre de Guvern. În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open. Autorițățile locale înțeleg impactul evenimentului și susțin demersurile noastre, dar avem nevoie de ajutorul Guvernului pentru a permite accesul spectatorilor. 

Vă mulțumim pentru înțelegere, ne cerem scuze pentru absurdul situației, ne dorim la fel de mult ca și voi să ne bucurăm de tenis. Până la intrarea in vigoare a acestor măsuri, Turneul se va desfășura normal. Respectăm programul anunțat al competiției și vă așteptăm în sală. 

- Comunicat Transylvania Open

Prezență de top la Transylvania Open

A rămas o singură zi până la startul Transylvania Open. Sâmbătă, pe 23 octombrie, vor începe meciurile de pe tabloul de calificări, acolo unde vor participa jucătoare precum Andreea Prisăcariu, Ana Bogdan, Briana Szabo, Ilinca Amariei și Irina Bara.

Pe tabloul principal vor lua startul 32 de jucătoare, favorita numărul 1 urmând a fi Garbine Muguruza (28 de ani, locul 5 WTA). Pe lângă ea, alte două câștigătoare de Grand Slam vin la Cluj-Napoca: Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) și Emma Răducanu (18 ani, 24 WTA).

Două terenuri în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru Transylvania Open

Între timp, organizatorii muncesc de zor pentru ca Sala Polivalentă să fie gata la timp. În arenă vor fi amplasate două terenuri, despărțite de cortine negre ridicate la o înălțime de 16 metri. Astfel, în Sala Polivalentă vor putea avea loc meciuri în paralel. Eforturile logistice sunt, în mod firesc, costisitoare. Patrick Ciorcilă, directorul turneului, a transmis pentru Look Sport care sunt costurile totale.

VIDEO Garbine Muguruza, prezentă la Transylvania Open

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”

Andreea Prisăcariu joacă la Transylvania Open! Anunțul făcut de organizatori

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (19)
rocky5
rocky5  •  22 Octombrie 2021, 22:50

Cnsu si Arătat au alte interese!

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  22 Octombrie 2021, 22:32

Mulțumim din inimă Șoșocilor!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  22 Octombrie 2021, 21:39

Nu va lasati manipulati de cifre***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează