SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Simona Halep și Emma Răducanu ar putea juca umăr la umăr la Transylvania Open! Măsura luată de organizatori: „Sărim de un milion de euro”

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este pregătită pentru Translyvania Open // foto: Facebook @ Transylvania Open
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este pregătită pentru Translyvania Open // foto: Facebook @ Transylvania Open

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2021 16:36 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 18:24

Transylvania Open, turneul de nivel WTA250 de la Cluj-Napoca, propune o organizare unică pentru competițiile de tenis găzduite de România. În Sala Polivalentă din oraș sunt amplasate două terenuri, pe care sportive de top precum Simona Halep, Emma Răducanu și Garbine Muguruza vor evolua.

Au rămas două zile până la startul Transylvania Open. Sâmbătă, pe 23 octombrie, vor începe meciurile de pe tabloul de calificări, acolo unde vor participa jucătoare precum Andreea Prisăcariu, Ana Bogdan, Briana Szabo, Ilinca Amariei și Irina Bara.

Simona Halep, calificare în sferturi la Kremlin Cup » Victorie în două seturi cu Veronika Kudermetova
KREMLIN CUP
Simona Halep, calificare în sferturi la Kremlin Cup » Victorie în două seturi cu Veronika Kudermetova

Două terenuri în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru Transylvania Open: „Costurile sar de un milion de euro”

Între timp, organizatorii muncesc de zor pentru ca Sala Polivalentă să fie gata la timp. În arenă vor fi amplasate două terenuri, despărțite de cortine negre ridicate la o înălțime de 16 metri. Astfel, în Sala Polivalentă vor putea avea loc meciuri în paralel. Eforturile logistice sunt, în mod firesc, costisitoare. Patrick Ciorcilă, directorul turneului, a transmis pentru Look Sport care sunt costurile totale.

„Această prelată a fost produsă de noi. Are două straturi antifonice, sunt 5-6 metri distanță între ele, deci facem tot ce putem pentru a izola fonic. Este un turneu mai costisitor decât cel din vară (n.r. - Winners Open) din cauza acestor provocări logistice. Sărim, cu siguranță, de un milion de euro”, a spus Ciorcilă.

Premiile totale puse în joc pentru participante se ridică la 235.238 dolari.

Garbine Muguruza, favorita numărul 1 la Transylvania Open

Pe tabloul principal vor lua startul 32 de jucătoare, favorita numărul 1 urmând a fi Garbine Muguruza (28 de ani, locul 5 WTA). Pe lângă ea, alte două câștigătoare de Grand Slam vin la Cluj-Napoca: Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) și Emma Răducanu (18 ani, 24 WTA).

„Hei, ce faci?”, a întrebat iberica în limba română, într-un videoclip publicat de organizatori. Și-a continuat mesajul în engleză: „Sunt foarte fericită să mă întorc în România. De această dată, la Cluj-Napoca, pentru Transylvania Open. Mulțumesc mult pentru wild card, pentru invitație. Abia aștept să fiu acolo!”.

Mai multe știri din tenis: 

Primii pași spre miliard! Cu ce gigant a semnat Emma Răducanu

Novak Djokovic a răbufnit în fața reporterilor care-l întrebau despre vaccin: „Presa răspândește groază și panică”

Playtech: ȘOC! Scene interzise minorilor la Vorbește Lumea. Cum a putut să apară o vedetă în fața Adelei Popescu FOTO


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează