SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Ce victorie pentru Jaqueline Cristian! Calificare în sferturi după o evoluție de excepție + ar putea da peste Simona Halep!

Jaqueline Cristian / Sursă foto: Raed Krishan (GSP) +10   FOTO
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 22:40 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 22:56

Jaqueline Cristian (23 de ani, 105 WTA) a obținut o victorie prestigioasă la Transylvania Open, reușind s-o elimine pe australianca Ajla Tomljanovic (28 de ani, 43 WTA), scor 7-6 (5), 7-5, la capătul unui meci extrem de echilibrat, care a durat două ore și 14 minute.

Jaqueline Cristian a luat și la Cluj cu ea forma solidă pe care a arătat-o pe parcursul anului. Foarte aproape de intrarea în Top 100, bucureșteanca a trimis-o acasă pe favorita cinci a competiției, Ajla Tomljanovic, la capătul unui meci pe care l-a dominat în întregime. 

„Jaq” a condus cu 4-0 și 5-1 în primul set, însă australianca n-a abandonat lupta și a reușit să egaleze, la capătul unor game-uri în care românca nu a mai găsit soluții. Totuși, Cristian a fost din nou jucătoarea incisivă de la începutul meciului exact când conta, în tie-brek. 

Cu mici emoții întâmpinate în finalul setului secund, Jaqueline Cristian a reușit să închidă partida, stopând o nouă tentativă de revenire a adversarei și primind o răsplată binemeritată pentru evoluțiile din 2021: o calificare în sferturi la Transylvania Open.

„A fost o luptă incredibilă, mă bucur mult că am câștigat. Dracula îmi poartă noroc în această săptămână (n.a. - râde). Mă așteptam la o astfel de luptă dificilă, Tomljanovic e o jucătoare bună, iar victoria e specială. Nici nu mă pot gândi la scor, vreau doar să mă bucur de victorie. Echipa mea a fost alături de mine. De fiecare dată când mi-a fost greu, m-am uitat către ei și am simțit sprijinul lor”, a spus Jaqueline Cristian la finaul partidei, intervievată de Alexandra Dulgheru. 

Jaqueline Cristian, aproape de un duel de gală cu Simona Halep

Jaqueline Cristian, cea care salvase mingi de meci în precedentul meci, cu Kaja Juvan, se pregătește acum pentru sferturile de finală de la Transylvania Open, acolo unde ar putea da chiar peste Simona Halep. 

După ce a trecut în minimum de seturi de compatrioata Gabriela Ruse, Simona Halep o întâlnește joi pe rusoaica Varvara Gracheva (21 de ani, 81 WTA). Partida nu va începe înainte de ora 17:00.

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în meciul Jaqueline Cristian - Ajla Tomljanovic

+6 FOTO

VIDEO Jaqueline Cristian, apariție inedită la Transylvania Open: s-a deghizat în Dracula!

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV „Talent genial și forță mentală!” » Omul cu 50 de ani de experiență în tenis, fascinat de Emma Răducanu: „Mă bucur că tatăl ei a făcut o asemenea investiție!”

Programul de joi de la Transylvania Open: când joacă Simona Halep și Emma Răducanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  28 Octombrie 2021, 08:11

Dupa doua victorii Cristian este prima jucatoare care s/a calificat in sferturi. A urcat pe pozitia 101 WTA Live.

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  27 Octombrie 2021, 23:19

Bravo Jackie! Respect Ajla! :-)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează