SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

FOTO I-a uluit pe americani! Jucătoarea a apărut la Indian Wells în tricoul lui Spartak Moscova » Decizia organizatorilor + Swiatek, scandalizată

FOTO: Imago +14   FOTO
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 19:39 / Actualizat joi, 16 martie 2023 19:45

Rusoaica Anastasia Potapova (21 de ani, 28 WTA) a fost avertizată de WTA, după ce a apărut la Indian Wells cu un tricou al echipei de fotbal Spartak Moscova.

Potapova a ajuns doar în „șaisprezecimi” la Indian Wells, învinsă de Jessica Pegula, scor 6-3, 4-6, 5-7, într-un meci încheiat marți noapte. Rusoaica a atras atenția din alte motive. La unul dintre antrenamente a purtat tricoul formației Spartak Moscova. Decizia a atras multe antipatii, inclusiv un avertisment din partea WTA. 

FOTO: Instagram @anapotapovaa
FOTO: Instagram @anapotapovaa
FOTO: Instagram @anapotapovaa
FOTO: Instagram @anapotapovaa
FOTO: Instagram @anapotapovaa
+10 FOTO

„În ceea ce privește tricoul echipei ruse de fotbal îmbrăcat de Potapova, WTA a avertizat oficial jucătoarea. Considerăm că acest lucru nu a fost acceptabil, nu a fost o acțiune adecvată. Ne așteptăm să nu mai vedem un astfel de moment în viitor”, se arată în comunicatul WTA. 

Întrebată despre tricoul purtat, Potapova a transmis că o susține pe Spartak Moscova de la vârsta de 13 ani și că nu a considerat gestul provocator.

Iga Swiatek: „Credeam că a înțeles situația”

Liderul mondial Iga Swiatek luase atitudine înaintea apariției comunicatului oficial. 

„Sincer, am fost surprinsă. Credeam că a înțeles că nu ar trebui să-l poarte, chiar dacă este fanul acelei echipe. Nu cred că este regulă să-ți declari susținerea față de Rusia sau o echipă din Rusia, având în vedere situația din Ucraina. 

Am vorbit cu cei de la WTA și cred că astfel de situații ar trebui evitate. Am înțeles că le vor explica jucătoarelor că nu pot să promoveze echipe din Rusia. Am fost mulțumită, mi-au dat asigurări. 

Pe de altă parte, cred că aceste situații apar pentru că n-au existat avertismente clare mult mai devreme. A fost mult haos în vestiar la începutul războiului. S-au creat multe situații neplăcute, pentru că unghiul de abordare nu era clar în privința războiului din Ucraina. 

Dacă ar fi existat directive clare de la început, poate că astfel de situații ar fi fost prevenite”, a comentat Iga Swiatek situația. 

VIDEO. Rezumatul meciului Potapova - Pegula, de la Indian Wells

Citește și alte știri din tenis: 

În „sferturi” la Indian Wells, Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul: „Lui îi datorez forma bună”

Un superstar din ATP face dezvăluiri incredibile: „Beam 6 zile pe săptămână, apoi jucam cu Nadal. Era amuzant ce scria presa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
Trandafir
Trandafir  •  18 Martie 2023, 08:21

Traim in epoca democratiei occidentale. Este interzis sa fi fanul unei echipe sportive !

dinamo100
dinamo100  •  17 Martie 2023, 10:56

O aberatie! Ce importanta are ca poarta un tricou al unei echipe de fotbal din Rusia?!! Daca purta un tricou cu Putin sau cu un tanc cu litera "Z" as mai fi zis, dar faptul ca este fana a unei echipe de fotbal fara legatura cu razboiul mi se pare in perfecta regula.

parpalache
parpalache  •  17 Martie 2023, 10:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează