SPORTURI  »  TENIS  »  TROFEE

Trofee la 12.400 de kilometri distanţă » Două titluri la dublu pentru români în week-end-ul trecut

Florin Mergea (stînga) şi Oliver Marach, cu trofeele de la Viña del Mar Foto: Jim Rydell-ATP
Florin Mergea (stînga) şi Oliver Marach, cu trofeele de la Viña del Mar Foto: Jim Rydell-ATP

Articol de - Publicat luni, 10 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 februarie 2014 21:58

Florin Mergea s-a impus sîmbătă la Viña del Mar împreună cu Oliver Marach, iar Horia Tecău a cîştigat ieri la Zagreb alături de Jean-Julien Rojer


Foştii parteneri de dublu din perioada junioratului, ambii acum în vîrstă de 29 de ani, adună distincţii separat. Pentru Horia Tecău, titlul de ieri, de la Zagreb, este al 17-lea al carierei, dar primul pe anul acesta şi primul alături de noul coleg, Jean-Julien Rojer. Cei doi au disputat ultimul act al turneului ATP 250 din Croaţia contra lui Philipp Marx şi Michal Mertinak (Ger/Svk), învingîndu-i cu 3-6, 6-4, 10-2 în 68 de minute.

"În supertie-break am început agresiv şi am continuat să fim aşa încă şi mai mult după ce am luat conducerea. Nu apucaserăm să jucăm multe meciuri în Australia, aşa că această săptămînă e bine venită. Se apropie marile turnee, e important că am cîştigat un titlu", a declarat Horia pentru site-ul ATP. El mai cucerise trofeul aici în 2011, alături de Dick Norman.

Cu o seară înainte, la 12.400 de kilometri în linie dreaptă de Zagreb, la Viña del Mar, Florin Mergea poza cu al doilea trofeu la dublu al carierei sale. Parteneriatul cu mai experimentatul Oliver Marach (Aut, 33 de ani), pornit la startul sezonului, începe să producă roade. Cei doi, capi de serie numărul 3, s-au impus cu 6-3, 6-4 în faţa perechii columbiene Juan Sebastián Cabal-Robert Farah, în 69 de minute, după ce în semifinale îi eliminaseră pe favoriţii principali, Marcel Granollers şi Marc López (Spa).

"Am început anul foarte bine", a spus Florin pentru atptennis.com. "Probabil că voi intra în Top 50, ceea ce înseamnă un mare pas înainte pentru mine. Cel mai bun moment de pînă acum". Anul trecut, Mergea, actualmente numărul 58 ATP la dublu, cucerea primul trofeu, la Viena, împreună cu Lukas Rosol.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close