SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Turneu de suflet » Victor Hănescu s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros

Victor Hănescu are asiguraţi 35.000 de euro pentru calificarea în turul al doilea // Foto: Gulliver Getty
Victor Hănescu are asiguraţi 35.000 de euro pentru calificarea în turul al doilea // Foto: Gulliver Getty

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 28 mai 2013 21:14

Românul s-a impus, după ce adversarul său, Bernard Tomic, s-a retras la scorul de 7-5, 7-6 (8), 2-1 în favoarea lui Hănescu. El joacă pentru a zecea oară la Paris şi doar de două ori n-a trecut de prima rundă.

Victor Hănescu şi-a schimbat filosofia despre tenis în ultimii ani. "Încerc să mă detaşez de exterior, să rămîn doar eu, adversarul şi mingea. Acum apreciez altfel lucrurile, rezultatele mi se par mai frumoase", spune el.

La fel a încercat şi ieri, pe Terenul 4 de la Roland Garros. L-a avut adversar pe Bernard Tomic, de la care australienii aşteaptă foarte mult şi despre care s-a vorbit şi mai mult în ultimele săptămîni. Asta din cauza tatălui său care l-a agresat pe partenerul de antrenament şi a primit interzis în cadrul complexului de la Porte d'Auteuil. Dar aceste lucruri aparţin exteriorului.

Ploaia îi aparţine naturii şi a întîrziat începerea partidei dintre cei doi cu aproape două ore. Sub norii ameninţători ai Parisului, Bernard şi Victor au intrat pe teren dispuşi să facă un meci bun.

Australianul în vîrstă de 20 ani s-a desprins repede la 3-1, dar atunci, susţine el, a simţit că se rupe ceva în coapsa sa dreaptă. A chemat trainer-ul şi a putut să joace mai departe. Victor, care a jucat pentru prima oară la Roland Garros în 2003, a reuşit să revină în partidă şi să egaleze la patru, cîştigînd chiar şi primul set cu 7-5.

Opriţi de ploaie
Partida a continuat cu o mică scădere la serviciu a lui Hănescu şi o creştere a lui Tomic, dar românul nu a cedat, s-a luptat să salveze fiecare minge de break pe care şi-a procurat-o adversarul său. Pînă la 6-6, nici unul dintre jucători nu a renunţat. Ambii au abandonat însă în faţa ploii, care a revenit cînd Hănescu conducea cu 1-0 în tie-break.

Au stat la vestiare aproape o oră pînă ca prelatele verzi să fie date la o parte. Echilibrul s-a menţinut în continuare, dar plusul de vitalitate, de luciditate a fost şi în acest set de partea lui Victor, care a cîştigat tie-break-ul cu 10-8.

În setul trei românul a făcut repede break-ul şi a condus cu 2-1, cînd Tomic a decis să se retragă. "E o situaţie nefericită, dar aşa se întîmplă în tenis", a spus Bernard, care este nevoit să ia o pauză de două săptămîni pentru a trata ruptura musculară de la coapsa dreaptă.

Hănescu a părăsit mulţumit zgura de la Paris, unde joacă pentru a zecea şi unde a obţinut cel mai bun rezultat al său în turneele de Mare Şlem, sfert de finală în 2005.

În turul următor el îl va întîlni pe rusul Dmitri Tursunov, cel care l-a învins ieri pe favoritul 22, Dolgopolov, în trei seturi. La 31 de ani, Victor Hănescu apreciază mai mult tenisul şi lucrurile care i se întîmplă pe teren, mai puţin.

Begu învisă, Mergea învingător
Irina Begu a pierdut ieri în primul tur la Roland Garros, după ce a fost învinsă de Silvia Soler-Espionosa cu 6-3, 6-2. Irina n-a mai jucat de la începutul lunii aprilie, din cauza unor probleme la umăr. Din cele cinci reprezentante pe care le-a avut România la Paris, doar Sorana Cîrstea a reuşit să avanseze în turul al doilea.

La dublu, Florin Mergea şi Philipp Marx s-au calificat ieri în turul al doilea, după ce au trecut de perechea franceză Gael Monfils/Josselin Ouanna cu 6-3, 7-6(4). Perechea româno-germană se va duela în turul următor cu învingătorii din partida Fleming/Marray-Lopez/Sa.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează