SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

TURNEUL CAMPIONILOR // VIDEO Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, prima victorie la Londra! Urmează un duel tare pentru perechea româno-olandeză

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 17:31

Horia Tecău (34 de ani, 21 ATP) și Jean-Julien Rojer (38 de ani, 22 ATP) au trecut azi de perechea columbiană Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, scor 6-2, 5-7, 10-8, și păstrează șanse pentru calificarea în semifinalele Turneului Campionilor

Perechea româno-olandeză respiră la Turneul Campionilor de la Londra, după ce azi a reușit să obțină primul succes la ediția din acest an. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, care participă pentru a patra oară împreună la balul de final de an, s-au impus cu 6-2, 5-7, 10-8 în fața columbienilor Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. 

În primul set Horia și Juls au fost eficienți, reușind să fructifice două din trei oportunități de break, ivite de fiecare dată pe serviciul lui Cabal. În schimb, românul și olandezul nu le-au oferit adversarilor nicio oportunitate, astfel că au defilat și după treizeci de minute se impuseseră în prima parte cu 6-2.  

31 de victoriiau adunat în acest sezon Horia Tecău și Jean-Julien Rojer din 52 de partide jucate

Următorul a fost mai echilibrat, fiecare dintre cele două perechi reușind să se impună confortabil atunci când a avut avantajul serviciului. Horia a clipit puțin la 4-4, având un game cu o dublă greșeală, dar în care Tecău și Rojer au revenit perfect și au trecut din nou la conducere cu 5-4. Însă din acel moment nu au mai reușit să-și treacă niciun game în cont, iar adversarii lor au reușit să împingă meciul în super-tie-break, după ce s-au impus cu 7-5. 

Alți campioni la rând 

Ultima parte a întâlnirii a fost plină de emoții pentru perechea româno-olandeză. Au condus cu 6-3, au pierdut acest avantaj și s-au văzut conduși cu 8-7. Horia și Juls și-au păstrat sângele rece și după o oră și treizeci de minute s-au impus cu 6-2, 5-7, 10-8. A fost a șasea victorie din zece confruntări ale lui Tecău și Rojer în fața columbienilor care s-au impus anul acesta la Wimbledon și US Open. 

6-7este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Tecău și Rojer la Turneul Campionilor în cele patru participări împreună

Românul și olandezul au fost depășiți în prima partidă de la O2 Arena de germanii Kevin Krawietz și Andreas Mies, învingători anul acesta la Roland Garros, cu 6-7 (3), 6-4, 10-6. În ultimul meci din grupa „Max Mirnâi”, vineri, Horia Tecău și Jean Julien Rojer se vor duela cu francezii Pierre Hugues Herbert/Nicolas Mahut, cei care au câștigat Australian Open în 2019.  

2015este anul în care Tecău și Rojer s-au impus la Turneul Campionilor

Vezi și:

VIDEO Dominic Thiem scrie istoria! E primul semifinalist de la Londra și singurul care îi bate pe Federer și Djokovic la competiția din finalul anului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează