SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

TURNEUL CAMPIONILOR 2019 // VIDEO Dominic Thiem scrie istoria! E primul semifinalist de la Londra și singurul care îi bate pe Federer și Djokovic la competiția din finalul anului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 09:34

Austriacul Dominic Thiem (5 ATP) l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (2 ATP), scor 6-7(5), 6-3, 7-6(5), și e primul calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra. 

  • Toate meciurile de la Turneul Campionilor sunt în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport 2 și Look Sport. 

Surprizele se țin lanț la ultimul mare turneu al anului. Liderul mondial Rafael Nadal a pierdut fără drept de apel în fața neamțului Zverev, scor 2-6, 4-6, dar adevărata revelație este Thiem.  

Austriacul a devenit primul jucător care îi învinge pe Federer și Djokovic la competiția de final de an. Marți seară, Thiem a dat dovadă de o forță mentală incredibilă în fața lui Nole. Sârbul a câștigat actul inaugural la tie-break, dar n-a făcut față atacurilor năprasnice ale lui Dominic în continuare.  

Thiem a terminat meciul cu 50 de lovituri câștigătoare, față de doar 28 ale lui Djokovic, și e primul jucător calificat în semifinale. Pentru celălalt loc se bat joi în meci direct Roger Federer și Novak Djokovic.  

„Sincer, a fost incredibil! Au fost secvențe în care lovea mingea cât de tare putea, cu forță maximă, și prindea terenul. Nivelul lui e uriaș, de netrecut astăzi!” - Djokovic despre Thiem

Situația grupelor la Turneul Campionilor

Grupa A 

JucătorMeciuriSetaverajPuncte
1. Alexander Zverev12-01
2. Stefanos Tsitsipas12-01
3. Rafael Nadal10-20
4. Daniil Medvedev10-20

Grupa B 

JucătorMeciuriSetaverajPuncte
1. Dominic Thiem24-12
2. Novak Djokovic 23-21
3. Roger Federer22-21
4. Matteo Berrettini 20-40

Vezi și: 

VIDEO Rafael Nadal, iritat la conferința de presă de la Londra: „O întrebare de rahat!” versus „Aștept scuze!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  13 Noiembrie 2019, 17:09
Postat de mario_rdfe pe 13 Noiembrie 2019, 16:54

Nu cred ca ai inteles cum fura casele de pariuri..la meciul celui de pe locul 800 atp..pariaza, sa zicem o mie de persoane, si rar pun oamenii bani multi pe meciuri cu necunoscuti.. casele nu sunt asa interesate sa faca blatul acolo, nu castiga mare lucru..in schimb la meciul lui djokovic, pariaza de 100 de ori mai multi oameni..si pun sume imense , pe victoria sarbului...atunci este momentul ptr casa d pariuri sa dea lovitura..bate thiem, si toti pariorii, sau aproape toti, pierd biletul, intelegi ?

Casele de pariuri castiga inca din momentul in care fixeaza cotele. Se construiesc modele matematice care asigura asta. E absurd sa-ti imaginezi ca isi propun sa castige manipuland rezultate. In niciun caz casele de pariuri serioase, cu zeci de ani vechime si reputatie de mult stabilita. Fii serios. E ca si cum ai spune ca la cazinouri castigurile acestora sunt asigurate de masluirea zarurilor sau cartilor de joc ori a slot-urilor. Ce a spus @21lva (desi si acolo am niste rezerve) are o logica, dar in niciun caz fraudele la casele de pariuri nu se fac asa. Poate le incearca cine stie ce case de pariuri obscure de prin vreun paradis fiscal (doar ca acelea u au licenta sa puna la pariuri competitie de prestigiu precum ATP Tour), dar nu casele de pariuri serioase. Acelea se bazeaza pe matematica. Vreau sa iti spun ca in facultatile de matematica (inclusiv de la noi) exista un curs care se numeste "Metoda Monte Carlo" (da, pentru ca are legatura cu cazinourile). Si e o materie foarte serioasa, chiar daca e un curs optional (cel putin la Cluj, unde am terminat eu - si eu nu l-am urmat). Nu o sa incep sa spun cum e cu teoria probabilitatilor, nu e locul, dar ce spui tu e ... prea spectaculos pentru a fi real.

mario_rdfe
mario_rdfe  •  13 Noiembrie 2019, 16:54
Postat de adi_stelistul pe 13 Noiembrie 2019, 10:31

Pentru oricine vrea sa fraudeze la pariuri e absolut contraproductiv sa o faca la un astfel de meci. Cota 4 la un meci Djokovic-Thiem e la fel de buna precum cota 4 la un meci oarecare dintr-un turneu obscur ITF. In plus, sa mituiesti acei jucatori e mult mai usor decat sa-l mituiesti pe Djokovic - costa mult mai putin din doua motive: in primul rand pentru ca respectivul are pretentii mai mici (premiile lui sunt la un alt nivel) si in al doilea rand pentru ca riscul la care se expune e mult mai mic decat in cazul lui Nole (adica pierde aproape nimic - o cariera oricum fara perspective). Orice frauda la pariuri, in modul cel mai logic, se face in obscuritate, cu competitori de slaba factura. Pentru ca daca pariezi 1 milion cu cota 4 la finala Cupei Mondiale sau tot atat si cu aceeasi cota la Cupa Satelor castigi identic. Doar ca te costa mult mai putin sa mituiesti in al doilea caz. Asadar, nu stiu daca am convins pe cineva: e absolut contraproductiv, la acest nivel. Nu inseamna ca nu e posibil, dar logica elementara spune ca ar fi o prostie sa incerci asa ceva cu Djokovic sau Federer sau Nadal. Incerci cu unul de pe locul 800 mondial, eventual. E mult mai usor si mai rentabil.

Nu cred ca ai inteles cum fura casele de pariuri..la meciul celui de pe locul 800 atp..pariaza, sa zicem o mie de persoane, si rar pun oamenii bani multi pe meciuri cu necunoscuti.. casele nu sunt asa interesate sa faca blatul acolo, nu castiga mare lucru..in schimb la meciul lui djokovic, pariaza de 100 de ori mai multi oameni..si pun sume imense , pe victoria sarbului...atunci este momentul ptr casa d pariuri sa dea lovitura..bate thiem, si toti pariorii, sau aproape toti, pierd biletul, intelegi ?

21lva
21lva  •  13 Noiembrie 2019, 11:43
Postat de adi_stelistul pe 13 Noiembrie 2019, 10:38

Doar ca orice pariu exagerat de mare devine suspect. Si sumele care se depun depind de casa de pariuri. Eu nu stiu ca o casa de pariuri mare sa impuna sume maxime in functie de nivelul competitiei.

Toate au. Variază de la câteva zeci de euro până la zeci de mii

Vezi toate comentariile (12)
Comentează