TENIS  ·  SCHIMBARE

Turneul de Grand Slam de la US Open își schimbă suprafața

Articol de — Marti, 24 Martie, 18:08

Organizatorii de la US Open vor trece la un nou tip de suprafață, începând cu ediția din acest an, programată a se disputa între 31 august și 13 septembrie.

Tenisul la nivel mondial e suspendat până pe 7 iunie, dar americanii sunt optimiști și speră că ultimul turneu de Mare Șlem al anului se va disputa. De aceea au anunțat zilele acestea că, din 2020, terenurile de la Flushing Meadows vor avea în următorii cinci ani un nou tip de hard. 

Din 1978 până anul trecut, s-a jucat pe cel numit DecoTurf, iar din 2020 se va disputa pe Laykold, o suprafață utilizată de mai mulți ani la turneul de la Miami. Specialiștii spun că este un hard mai lent și care nu e atât de sensibil la schimbările meteo. 

US Open, pe toate suprafețele

US Open este singurul turneu de Mare Șlem care în istoria sa a fost disputat pe toate suprafețele posibile: iarbă (1881-1974), zgură (1975-1977) și hard (1978 până în prezent).

 Ediția din acest an a Australian Open, prima competiție de Grand Slam a anului, s-a desfășurat și ea pe o suprafață nouă. Din cauza pandemiei de coronavirus, Roland Garros a fost mutat din primăvară în toamnă, urmând ca datele de disputare să fie 21 septembrie - 4 octombrie, la doar o săptămână după US Open.

VIDEO / Klaus Iohannis anunță carantină totală

Citește și alte știri din tenis:Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1