SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Un început de 2021 complicat » Australia impune restricții pentru jucătorii de tenis

Novak Djokovic și copiii de mingi într-o poză de la festivitatea din acest an FOTO Guliver/GettyImages
Novak Djokovic și copiii de mingi într-o poză de la festivitatea din acest an FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020 14:40 / Actualizat miercuri, 18 noiembrie 2020 14:45

Autoritățile australiene nu vor permite intrarea în țara lor a jucătorilor profesioniști de tenis decât de la 1 ianuarie 2021, ceea ce ar însemna că primul turneu al anului va fi Australian Open

Debutul sezonului 2021 e în continuare sub semnul întrebării. Tennis Channel a informat marți că autoritățile australiene intenționează să deschidă granițele pentru jucătorii de tenis doar de pe 1 ianuarie 2021. Având în vedere că e nevoie de o carantină de 14 zile, sezonul ar putea începe direct cu Australian Open, care ar trebui să ia startul pe 18 ianuarie, fără niciun alt turneu pregătitor. 

Zilele trecute s-a anunțat că toate competițiile premergătoare primului turneu de Mare Șlem al anului se vor disputa în statul Victoria. Intenția mai multor jucători era să plece spre Antipozi la mijlocul lui decembrie pentru a efectua caratina și apoi a aduna câteva meciuri înainte de întrecerea de la Melbourne. 

„Un eveniment important" 

Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a declarat ieri că deocamdată nu există niciun acord cu federația de tenis australiană în ceea ce privește modul în care se va desfășura carantina de 14 zile și că mai sunt multe lucruri de pus la punct. 

„Este o provocare, încercăm să organizăm lucrurile astfel încât sănătatea nimănui să nu fie pusă în pericol. Australian Open e un eveniment important pentru noi", a spus oficialul citat de Sydney Morning Herald. Jucătorii au spus de mai multe ori că dacă nu se pot antrena în acea perioadă de 14 zile nu are rost să mai mai participe.

 Propunerea Tennis Australia pentru autorități este ca jucătorii să poată face antrenamente în timpul carantinei, însă nimic nu este parafat. ATP și-a informat deja jucătorii că sunt unele probleme cu data de sosire și că se lucrează la a se găsi cea mai bună variantă. 

Craig Tiley, președintele tenisului australian, nu a dorit să comenteze noile informații. Săptămâna trecută el a dezvăluit că asigurarea unui mediu sigur pentru toată lumea înseamnă o cheltuială de peste 30 de milioane de dolari australieni și că întrecerea din 2021 nu va genera profit, ci pierderi. Sofia Kenin și Novak Djokovic sunt campionii en titre.

6 noi cazuride COVID-19 a înregistrat Australia marți, fiind una dintre țările care a gestionat foarte bine această criză sanitară

Citește mai multe știri din tenis:

VIDEO Dominic Thiem l-a învins pe Rafael Nadal la Turneul Campionilor și a preluat șefia grupei

„Cineva trebuie să fie și «nasty», nu?” » Ilie Năstase a dezvăluit o petrecere monstruoasă în Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează