SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US Open 2020. 7 știri din ziua #2 de la New York: revenire uluitoare a lui Murray, Serena Williams își arată mușchii + s-a încheiat visul frumos al lui Kim Clijsters

Kim Clijsters. Captură Twitter
Kim Clijsters. Captură Twitter

Articol de - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 07:36 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 19:23

US Open, primul turneu de Mare Șlem disputat în timpul pandemiei de coronavirus, a continuat marți, când s-au disputat meciurile din turul secund de la New York. 

Iată cele mai importante 7 repere din cea de-a doua zi de concurs de la US Open, una în care au intrat în scenă nume precum Serena Williams, Andy Murray, Kim Clijsters sau Dominic Thiem

Thiem și Medvedev n-au avut emoții în ziua #2 de la US Open

1. Marin Cilic (31 de ani, 38 ATP), campionul de acum cinci ani de la US Open, a supraviețuit unui meci teribil cu americanul Denis Kudla (28 de ani, 111 ATP). Croatul a trebuit să revină de la 0-2 la seturi pentru a-și securiza calificarea în turul următor. A fost 6-7 (3), 3-6, 7-5, 7-5, 6-3, după 3 ore și 37 de minute de luptă crâncenă. 

2. Dominic Thiem (26 de ani, 3 ATP), favorit doi la New York după ce Nadal a ales să nu joace la US Open, și-a asigurat la rândul său calificarea în turul secund. A beneficiat de abandonul ibericului Jaume Munar (23 de ani, 105 ATP), retragere survenită când austriacul conducea deja cu 7-6, 6-3. 

3. Daniil Medvedev (24 de ani, 5 ATP), finalistul de anul trecut, a zburdat pe teren în meciul cu argentinianul Federico Delbonis (29 de ani, 79 ATP). Rusul s-a impus cu 6-1, 6-2, 6-4 și pare într-o formă remarcabilă.

4. Garbine Muguruza (26 de ani, 16 WTA), finalista de la Australian Open, a debutat cu dreptul în turneu, la fel cum au făcut-o majoritatea favoritelor de pe tabloul feminin. Iberica a trecut cu un dublu 6-4 de japoneza Nao Hibino (25 de ani, 78 WTA).

Serena Williams avansează, Kim Clijsters pierde la revenire

5. Serena Williams (38 de ani, 8 WTA) a început cu dreptul cursa spre cel de-al 24-lea turneu de Mare Șlem. Chiar dacă a avut mici emoții, în special în primul set, când a fost condusă cu 0-2, america s-a impus în fața compatrioatei Kristie Ahn (28 de ani, 96 WTA), scor 7-6, 6-3. Va juca în turul următor contra rusoaicei Margarita Gasparyan (26 de ani, 117 WTA). În schimb, Venus Williams (40 de ani, 67 WTA), sora mai mare a Serenei, a părăsit competiția, învinsă de promițătoarea Karolina Muchova (24 de ani, 26 WTA), scor 3-6, 5-7.

6. Kim Clijsters (37 de ani), revenită în circuit în acest an, s-a întors după 8 ani la New York, un loc magic pentru ea, unde s-a impus de trei ori (2005, 2009 și 2010). Belgianca, beneficiară a unui wild-card, a dat în primul tur peste Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 29 WTA), o jucătoare din Rusia extrem de periculoasă. Deși a câștigat primul set, 6-3, Clijsters nu a reușit să treacă mai departe. În setul secund, la 5-5, Kim a ratat o minge de break, iar setul a mers în contul Alexandrovei. Decisivul a fost doar o formalitate pentru rusoaică, 6-1, iar visul unui nou trofeu la Flushing Meadows s-a încheiat încă din primul tur pentru Kim Clijsters.

Andy Murray, revenire uluitoare la US Open

7. Unul dintre meciurile zilei de pe tabloul masculin a fost cel dintre Andy Murray (33 de ani, 115 ATP) și Yoshihito Nishioka (24 de ani, 49 ATP). Britanicul, fost campion la New York în 2012, a revenit pe tabloul unui Slam pentru prima oară din ianuarie 2019 încoace. Japonezul Nishioka i-a făcut viața grea britanicului, pe care l-a condus cu 2-0 la seturi și break în setul trei. 

Din acel moment, Murray, cel care a suferit în ultimii ani două operații la șold, a declanșat cel mai bun tenis al său. A început să greșească din ce în ce mai puțin, a fost mai lucid în cele două tie-break-uri, a salvat o minge de meci și s-a impus cu 6-4 în decisiv, într-unul dintre cele mai istovitoare meciuri ale sale din ultimul timp

Citește și alte știri despre tenis: 

Veste dură pentru Carla Suarez și un mesaj de încurajare de la Simona Halep » Spaniola are probleme serioase de sănătate

US OPEN » Sorana Cîrstea, în turul doi la Flushing Meadows! Cu cine poate juca sportiva noastră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gintonic
gintonic  •  02 Septembrie 2020, 09:15

Felicitari pentru articol, pentru informatiile sportive !!! PS am ajuns sa ne bucuram cand citim exclusiv despre sport (menirea de fapt a acestui ziar)...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close