SPORTURI  »  TENIS  »  DIAGNOSTIC

Veste dură pentru Carla Suarez și un mesaj de încurajare de la Simona Halep » Spaniola are probleme serioase de sănătate

Carla Suarez Navarro la Doha, unde a disputat cel mai recent turneu Foto Guliver/GettyImages
Carla Suarez Navarro la Doha, unde a disputat cel mai recent turneu Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 01 septembrie 2020 19:26 / Actualizat marti, 01 septembrie 2020 19:36

Jucătoarea spaniolă în vârstă de 31 de ani, fost număr 6 mondial, a anunțat că medicii i-au detectat un limfom Hodgkin – o formă de cancer al sistemului limfatic

„Trebuie să înfrunt o realitate complicată”, a scris ea pe Twitter, însoțindu-și mesajul cu un scurt video, în care adaugă că va avea nevoie de un tratament de chimioterapie timp de 6 luni. „Sunt bine, liniștită, accept situația și voi încerca să mer înainte având încredere în sfaturile doctorilor. Întotdeauna cu spirit pozitiv în fața adversității”, a mai spus Suarez. 

Ea a detaliat că nu a mai putut să facă un antrenament complet din iulie, corpul dându-i semne că nu poate să reziste. „Am căutat motive medicale care să explice de ce nu mă simțeam bine. Am făcut diverse analize, de aceea nu am putut merge să joc la New York, deși îmi doream acest lucru. Medicii mi-au spus că este un limfom mic, vindecabil, detectat într-un stadiu incipient”, a spus Suarez într-un comunicat.

Avalanșă de mesaje de încurajare

Una dintre cele mai simpatizate jucătoare a ultimilor ani, Carla a primit imediat mesaje de încurajare, unul dintre ele de la Simona Halep. Cele două au avut întotdeauna o relație cordială, românca scriind: „Carla, sunt atât de șocată și tristă să aflu această veste. Mă gândesc la tine, știu ce persoană puternică și specială ești, de aceea vei ieși cu bine din asta. Multe sărutări, Simo”, plus un emoticon de îmbrățișare. Antrenorul româncei, Darren Cahill, a punctat că ”întreaga familie a tenisului e cu tine și îți trimite multă dragoste. Mult noroc, Carla”.

2 titluri WTAare Carla Suarez Navarro în palmaresul de simplu, Oeiras 2014 și Doha 2016, și 3 la dublu

Kim Clijsters a avut și ea cuvinte frumoase pentru iberică: „Salutare, Carla, vreau să-ți spun să ai putere și curaj pentru a duce această bătălie. Mă gândesc la tine și îți trimit multă energie pozitivă”. ”Suntem cu tine, Carla! Multă răbdare și forță!”, a fost îndemnul compatriotului Alex Corretja. ”Carlita, dacă știu pe cineva care poate să se bată în situația asta, tu ești aceea! Ești o luptătoare și o mare campionă, cu multă pozitivitate. Îți trimit forță și îmbrățișări”, a scris Petra Kvitova. 

Au mai trimis mesaje Madison Keys, Sabine Lisicki, Alize Cornet, Allie Kick, Arina Rodionova, Barbara Schett, Marin Cilici, Juan Martin del Potro, și antrenorii Sven Groeneveld, Ricardo Piatti, Raemon Sluiter, Tomas Carbonell.

28 de victoriicontra unor jucătoare de Top 10 a reușit iberica în carieră, inclusiv trei la sportive aflate pe locul 3 mondial

De 7 ori sfertfinalistă în turnee de Grand Slam, Suarez Navarro anunțase că 2020 va fi anul final al carierei, însă pandemia de COVID-19 a făcut ca ultimul turneu disputat de ea să fie cel de la Doha, în februarie. 

Citește și alte știri din tenis

Borris Becker, atac la Simona Halep și restul jucătoarelor care n-au mers la US Open: „Sper să regrete!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează