SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN // Condiții infernale, gheață și abandonuri » O combinație teribilă de căldură și umiditate ridicată i-a afectat pe jucători în primele zile la New York

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 29 august 2018 14:18

În a doua zi de la US Open, Novak Djokovici a scăpat în câștigător în fața maghiarului Marton Fucsovics, care a fost aproape să preia conducerea cu 2-1 la seturi.

Sârbul s-a simțit rău în actul secund, când temperatura urcase la 33 de grade Celsius, iar umiditatea era la cote înalte. Nole a chemat trainerul și doctorul și chiar a cerut ca lângă scaunul său să fie plasat un recipient pentru că avea senzație puternică de vomă.

A întors însă meciul, dar și datorită pauzei de 10 minute acordate de organizatori înaintea setului 4. "Amândoi am avut probleme. Mă rugam să mă simt mai bine la mijlocul actului al treilea", a spus sârbul. În pauză, au mers la vestiar și au beneficiat de băi cu gheață. "Regula a fost să nu vorbim cu niciun membru ale echipei în acest timp. Fizioterapeutul meu era la doi pași, clipeam unul către celălalt, foloseam semne despre ce ar trebui să fac în continuare".

Regula pauzei era aplicată doar pentru WTA, nu și pentru ATP, dar la New York, anul acesta lucrurile s-au schimbat. Alți trei jucători afectați de condițiile meteo brutale au abandonat: Stefano Travaglia, Leonardo Mayer și Ricardas Berankis.

"Am chemat trainerul, dar după tratament abia mă puteam mișca. Nu reușeam să merg drept, nu am vrut să risc", a explicat italianul Travaglia. "Cred că temperatura era de 36-37 de grade Celsius, dar pe teren se simțea mai rău. Nu știu dacă e nedrept să ceri jucătorilor să stea pe teren în asemenea condiții. Fiecare e diferit, poate unii s-au simțit OK, dar mie nu mi s-a mai întâmplat așa ceva înainte", a conchis el. Vremea va fi la fel și azi, dar la noapte se așteaptă o scădere drastică a temperaturii, valabilă și pentru zilele următoare.

Vezi și: VIDEO Episod controversat la US Open » Alize Cornet, sancționată pentru că și-a scos tricoul pe teren: "Dar bărbații se pot schimba"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close