SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ce surpriză la US Open: Nick Kyrgios, care eliminase liderul mondial, a fost scos în sferturi după un meci cu 61 de ași!

Nick Kyrgios // foto: Imago Images
Nick Kyrgios // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2022 08:20 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2022 09:23

Surpriză în sferturile US Open: rusul Karen Khachanov (26 de ani, locul 31 ATP) l-a învins pe Nick Kyrgios (27 de ani, 25 ATP), cel care îl eliminase pe liderul mondial Daniil Medvedev în optimi!

Nick Kyrgios și Karen Khachanov au făcut spectacol la Flushing Meadows, într-un meci început la ora 04:20 în România, care a durat 3 ore și 39 de minute.

Cine e blonda care a făcut spectacol la US Open » A fost aplaudată la scenă deschisă
US OPEN
Cine e blonda care a făcut spectacol la US Open » A fost aplaudată la scenă deschisă

Rusul a obținut biletele pentru semifinale la capătul a 5 seturi intens disputate, cu un număr halucinant de ași (31 pentru Kyrgios, 30 pentru Khachanov) și lovituri câștigătoare (75 în dreptul australianului, 63 pentru Khachanov).

Karen Khachanov, în semifinalele US Open după 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3), 6-4 cu Nick Kyrgios

Caracteristica similiară a primelor 3 seturi? În toate, un break a făcut diferența. Primul i-a aparținut rusului, 7-5, al doilea lui Nick, 6-4, al treilea lui Khachanov, iarăși 7-5.

În actul 4, s-a ajuns la tie-break, unde Kyrgios a avut nervii mai tari și s-a impus la 3.

A urmat setul decisiv, început cu break de rus. De altfel, game-ul câștigat pe serviciul lui Kyrgios a făcut diferența în final. Statistic, cei doi jucători au fost apropiați în ultimul act. Unde a punctat mai bine Khachanov a fost la erori neforțate, având mai puține astfel de greșeli, 4, față de 9 în dreptul lui Kyrgios.

În semifinale, Khachanov îl va înfrunta pe Casper Ruud. Prin calificarea în semifinale, rusul a bifat cea mai mare performanță a carierei la un turneu de Grand Slam. Cealaltă semifinală va fi stabilită de meciurile Rublev - Tiafoe, respectiv Sinner - Alcaraz.

„Am reușit! Am reușit!”, a exclamat Khachanov după meci. „Sunt cu adevărat mândru de mine, am fost concentrat de la început până la final. A fost un meci nebun, dar am intrat pe teren pregătit să lupt, să joc 5 seturi”.

Mai multe știri din tenis: 

Anunțul lui Rafa Nadal, după eliminarea de la US Open: „Nu știu când mă voi întoarce pe teren”

Cine e blonda care a făcut spectacol la US Open » A fost aplaudată la scenă deschisă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
adriann_
adriann_  •  07 Septembrie 2022, 17:20

Nu e nici o surpriza ca locul 31 ATP sa bata locul 25 ATP, ce naiba. Supriza a fost cand l-a batut Kyrgios pe Medvedev.

wheelwright
wheelwright  •  07 Septembrie 2022, 11:39

Cel mai urat meci e cand joaca doi bombardieri tenis. Sunt convins ca nu castiga rusul competitia si nu o facea nici australianul daca trecea el. Sper sa castige Alcaraz sau Ruud.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Septembrie 2022, 09:56

Categoric, amandoi practica un tenis pozitiv, dovada numarul de lovituri castigatoare, dar e prea multa forta in jocul lor. A fost un game pe serviciul lui Kyrgios (al optulea din setul 3, parca) ce a durat 43 de secunde! Trei asi si un retur afara si asta a fost tot. Exagerat pentru gustul meu. Desi, cum ziceam, cand se intra in schimb amandoi joaca pozitiv, cautand lovitura decisiva. Numai ca se intra rar.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează