TENIS  ·  CORONAVIRUS

Jucătoarea de tenis care și-a pus medicii in cap, după ce s-a vaccinat de Covid-19 înaintea lor: „Te invit să lucrezi tu unde sunt tratați pacienții”

Dominika Cibulkova (31 de ani) a stârnit un scandal național în Slovacia, după ce a primit vaccinul pentru Covid-19, într-o etapă în care nu se încadra.
Dominika Cibulkova (31 de ani) a stârnit un scandal național în Slovacia, după ce a primit vaccinul pentru Covid-19, într-o etapă în care nu se încadra.

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 17:34 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 18:05

Dominika Cibulkova (31 de ani) a stârnit un scandal național în Slovacia, după ce a primit vaccinul pentru Covid-19, într-o etapă în care nu se încadra. 

Cibulkova s-a retras din tenis în anul 2019 și s-a dedicat vieții de familie. Fostul numărul 4 WTA a rămas o personalitate importantă pentru sportul din Slovacia. În această săptămână, Dominika a ajuns în atenția presei și dintr-un motiv nedorit. S-a vaccinat pentru Covid-19, într-o perioadă în care prioritate aveau cadrele medicale.

Dominika Cibulkova s-a vaccinat pentru Covid-19. Reacția unei asistente

Mii de comentarii împotriva fostei jucătoare au apărut pe rețelele de socializare. Și Barbora Justinova, o asistentă slovacă, a fost deranjată. Conform Spotmedia, aceasta a invitat-o pe fosta jucătoare în spital, să aibă grijă de pacienți:„Din moment ce ai primit un vaccin, care, conform legilor, este disponibil doar pentru doctori, te invit să lucrezi în orice departament în care sunt tratați pacienții cu coronavirus”.

Dominika Cibulkova
Dominika Cibulkova

Dominika Cibulkova și-a prezentat scuze

Cibulkova, o jucătoare apreciată pentru noblețea sa în perioada în care activa, și-a prezentat scuze, prin intermediul unui mesaj postat pe Instagram. 

Îmi pare foarte rău pentru situația creată. Am mers la spital împreună cu cineva drag și am vrut doar să mă interesez când va veni și rândul nostru la vaccinare. Dacă aș fi știut că fac o eroare atât de mare, nu aș fi acceptat această oportunitate de a mă vaccina. Îmi cer scuze în fața oamenilor care așteptau să se vaccineze. 

În același timp, vreau să le transmit oamenilor să nu le fie teamă de vaccin. M-aș bucura enorm dacă toată această neînțelegere ar căpăta o turnură pozitivă și i-ar convinge pe oameni să accepte acest lucru. Aș fi bucuroasă să mă implic în orice campanie de informare în acest sens. Eu consider că vaccinul este sigur și singura abordare corectă.
- Dominika Cibulkova

Duminika Cibulkova, fostă jucătoare de top

  • Cibulkova a ajuns în sferturile de finală la toate cele 4 turnee de Grand Slam;
  • Are o finală la Australian Open, în 2014, și o semifinală la Roland Garros, în 2009; 
  • A cucerit Turneul Campioanelor în 2016;
  • A câștigat 8 titluri WTA;
  • Cea mai bună clasare a fost locul 4, în martie 2017;
  • Cibulkova a obținut aproape 14 milioane de euro din tenis.

Citește și alte știri din tenis: Germania surprinde toată Europa! Este prima țară din UE care face acest lucru în lupta cu COVID-19. Decizie incredibilă
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Getafe
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet
Liga 1