SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Valiza model » Horia Tecău îşi face singur bagajele atunci cînd pleacă la turnee

Horia Tecău e întotdeauna pregătit pentru o nouă călătorie +2   FOTO
Horia Tecău e întotdeauna pregătit pentru o nouă călătorie

Articol de , - Publicat marti, 18 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 decembrie 2012 20:10

Al 9-lea jucător al lumii la dublu îşi ia întotdeauna cu el acelaşi număr de echipamente de joc şi nu depăşeşte niciodată cele 23 de kilograme admise la check-in.

Din 52 de săptămîni ale unui an, un jucător de tenis călătoreşte cam 33-35. Merge la turnee, în toate colţurile lumii, în cantonamente, poate la demonstrative. Ar fi multe bagaje de făcut de fiecare dată, dar Horia Tecău are metoda sa de a economisi timp: are un bagaj standard, pe care şi-l face singur.

Asta pentru a nu da vina pe altcineva pentru un eventual articol uitat. Întotdeauna îşi ia cu el acelaşi tip de lucruri, iar cantităţile sînt şi ele fixe. Acum, triplul finalist de la Wimbledon se află în Florida, la Bradenton, unde a început pregătirea alături de noul său partener, bielorusul Max Mirnîi. Primul lor turneu de 2013 va fi cel de la Sydney.

- Horia, care e primul lucru pe care îl pui în bagaj?
- Echipamentul de tenis.

- Iei întotdeauna cu tine aceleaşi lucruri?
- Da. Zece tricouri, zece şorturi de antrenament, şase echipamente de joc de zi şi şase de seară, 20 de perechi de şosete, 20 de chiloţi, două treninguri, un şort de baie, nu-mi lipseşte niciodată, şi cam atît.

- Te încadrezi în limita de greutate?
- Întotdeauna. Cînd plec pentru o perioadă mai lungă, la turneele din Australia sau din Statele Unite, îmi iau mai multe haine. Atunci prefer să fac două genţi de cîte aproximativ 20 de kilograme fiecare. Nu sînt pline, dar e mai bine decît una uriaşă.

- În afară de hainele de tenis ce mai iei?
- Rachete, racordaje, grip-uri. Apoi, 2-3 perechi de blugi sau pantaloni de ieşit în oraş, tricouri, eventual cămăşi. Îmi place să mă îmbrac casual. De asemenea, mai pun 2-3 perechi de pantofi sport. Şi, depinzînd de vreme, adaug un hanorac sau un pulover.

- Sacou, costum, cravată?
- Niciodată. În singurul loc unde mi-ar plăcea să port asemenea ţinută ştiu că îmi asigură organizatorii, anume la dineul de gală de la finalul Wimbledon-ului.

- Cosmetice?
- Am o trusă cu de toate. Şi aceea e oarecum standard. Doar parfumul îl mai schimb, acum folosesc Black Orchid de la Tom Ford.

- Te ajută cineva la umplerea valizei?
- Sînt obişnuit de mic să-mi fac singur bagajul. Uneori sînt foarte pe fugă, alteori am mai mult timp şi atunci îl fac în mai multe zile. Pun azi ceva, mîine altceva şi tot aşa.

- Nu vrei să dai vina pe altcineva dacă-ţi lipseşte un lucru din geantă?
- Tocmai de aceea, fiindcă m-am trezit cîteodată că am doar două tricouri cu mine sau doar trei şorturi.

- Ţi-ai pierdut vreodată bagajul?
- V-am povestit ce am păţit în Uzbekistan, cînd trebuia să ajung la Buhara, în 2007. Am trecut atunci prin nişte peripeţii incredibile, am ajuns la turneu după ce am închiriat un taxi şi fără bagaje. O geantă mi-a ajuns mai tîrziu, pe cealaltă n-am recuperat-o niciodată. Mai recent însă, nu am mai păţit aşa ceva. Cel mult întîrzieri, mai ales cînd trec prin Roma. Acolo e capătul de linie al bagajelor.

- Ţi s-a întîmplat să uiţi acasă ceva important: paşaport, bani?
- Cel mult pînă am ajuns la poartă sau la maşină. Înainte să plec scanez repede în minte lista cu lucrurile care nu trebuie să lipsească. Dacă am cu mine actele, banii, rachetele şi pantofii de joc, e OK. Restul se poate improviza. Rachetele le iau în geantă, mereu am şase cu mine. Nici pe ele nu le pot uita, sînt personalizate.

Locurile în care a fost Horia la turnee anul acesta
Brisbane - Sydney - Melbourne - Rotterdam - Dubai - Indian Wells - Miami - Monte Carlo - Bucureşti - Belgrad - Madrid - Roma - Paris (Roland Garros) - Londra (Queen's) - 's-Hertogenbosch - Londra (Wimbledon) - Bastad - Londra (JO) - Toronto - Cincinnati - New York - Cluj - Bangkok - Beijing - Shanghai - Paris - Londra (Turneul Campionilor)

4 titluri a cucerit Horia Tecău în 2012, toate cu Robert Lindstedt, Cincinnati, Bucureşti, Bastad şi 's-Hertogenbosch

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează