SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Venus Williams, numărul doi mondial, eliminată de la Roland Garros

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 mai 2010 00:00

În cea de-a opta zi a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, s-au disputat primele patru meciuri din optimile de finală de pe tabloul feminin. Principala surpriză a fost eliminarea favoritei numărul doi, Venus Williams.

Nadia Petrova, cap de serie numărul 19, a trecut de americanca Venus Williams, scor 6-4, 6-3 şi s-a calificat în sferturile de finală unde o va întîlni pe compatrioata sa, Elena Dementieva, favorită cinci. Rusoaica a învins-o fără probleme pe sportiva din Africa de Sud, Chanelle Scheepers, cu 6-1, 6-3.

În cel de-al doilea sfert de finală se vor întîlni Caroline Wozniacki, cap de serie numărul trei şi Francesca Schiavone, favorită 17. Daneza, care în turul trei a eliminat-o pe Alexandra Dulgheru, a cîştigat partida în faţa italiencei Flavia Pennetta (14), scor 7-6, 6-7, 6-2, în timp ce Schiavone a avut un meci mai uşor în faţa rusoacei Maria Kirilenko (30) pe care l-a încheiat cu scorul de 6-4, 6-4.

În ultimele patru meciuri din optimi se vor întîlni:

  1. Serena Williams (SUA, 1) - Shahar Peer (ISR, 18)
  2. Justine Henin (BEL, 22) - Samantha Stosur (AUS, 7)
  3. Jelena Jankovic (SRB, 4) - Daniela Hantuchova (SVK, 23)
  4. Jarmila Groth (AUS) - Yaroslava Shvedova (KAZ)

foto: reuters

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  30 Mai 2010, 23:21

A plecat in zbor Penus de pe tabloul de simplu. Nimeni nu regreta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează