SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Vera Zvonareva, mesaj curajos împotriva războiului » Cum a protestat jucătoarea de tenis la turneul de la Miami

foto: Imago
foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 martie 2022 09:48 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 09:48

Vera Zvonareva (37 de ani, 117 WTA) a fost eliminată în turul trei al turneului WTA de la Miami, scor 1-6, 4-6, de americanca Danielle Collins (28 ani, 11 WTA), însă a făcut un gest curajos împotriva războiului din Ucraina prin care le-a câștigat admirația fanilor.

Chiar dacă rușii care se opun deciziilor luate de conducătorul țării pot avea probleme ulterior, sportiva nu a rămas indiferentă la drama prin care trec cei implicați în războiul început de Vladimir Putin pe 24 februarie.

Vera Zvonareva, mesaj curajos împotriva războiului din Ucraina

Chiar în meciul cu Danielle Collins, jucătoarea de tenis din Rusia a purtat o șapcă pe care a fost scris mesajul „No war (n.r.- Nu războiului)”, lucru imediat observat de fotografii și spectatorii prezenți la meci.

Vera Zvonareva, mesaj curajos împotriva războiului » Cum a protestat jucătoarea de tenis la turneul de la Miami
Vera Zvonareva a purtat o șapcă pe care scria „No War” la turneul din Miami / Foto: Profimedia

Zvonareva nu este singura sportivă din Rusia care s-a opus războiului. În urmă cu doar două săptămâni, la meciul din turul doi de la Indian Wells, Anna Kalinskaya (23 de ani, 84 WTA) a lansat același mesaj, trecut pe încălțăminte, prin care condamna conflictul militar.

12 titluri WTAare în palmares Vera Zvonareva

Citește și:

Irina Begu, eliminată de la Miami după un meci de-a dreptul epuizant!

Tsitsipas a lansat o propunere controversată: „Să joace și femeile în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam” » O jucătoare din TOP 10 i-a răspuns ironic

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
robotucigas
robotucigas  •  29 Martie 2022, 03:43

Toți oameni cu puțină minte fac asta. În Rusia mai sunt bătrâni care au auzit de la părinți ce a făcut Rusia în războiul mondial și sunt mândri. Copii fug, mamele își plâng copii, femeile își plâng soți care își lasă copii pe drumuri. Pentru ce? *** Dacă nu mai pot face față acestei vieți asta este, dar nu să spună că ei vor război. Ce om *** ar vrea asta. Eu cred ca trebuie dat și la ei câteva rachete sa simtă ce se întâmplă

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează