SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Vezi care sînt adversarii românilor la Roland Garros!

Victor Hanescu, Hanescu
Victor Hanescu, Hanescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 mai 2010 00:00

Roland Garros-ul, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, începe mîine cu  5/6 reprezentanţi din ţara noastră.

Zgura este una dintre suprafeţele preferate ale românilor. Pe ea au crescut şi au învăţat să joace tenis. Prilejul cel mai bun pentru a-şi arăta îndemînarea este Roland Garros-ul. Ieri, la Paris, au fost efectuate tragerile la sorţi ale tablourilor principale feminin şi masculin. Roger Federer şi Svetlana Kuzneţova, cîştigătorii de anul trecut, au făcut oficiile. Pentru unii dintre jucătorii români sorţii au fost buni, pentru alţii mai puţin buni.

Alexandra Dulgheru (31) vs Lucie Hradecka (Cehia )
Este primul Roland Garros pentru Alexandra. Debutează în stil mare, fiind cap de serie 31. Adversara sa din primul tur va fi Lucie Hradecka, din Cehia, o jucătoare în vîrstă de 25 de ani şi care ocupă poziţia 71 în clasamentul WTA.  Hradecka nu deţine nici un trofeu  şi are numai înfrîngeri în acest sezon pe zgură. Hradecka şi Dulgheru nu s-au mai întîlnit niciodată.

Sorana Cîrstea vs Svetlana Kuzneţova (Rusia, 6)
Românca de 20 de ani, sfertfinalistă anul trecut, nu a nimerit cel mai accesibil adversar. Svetlana Kuzneţova, cîştigătoare în 2009 la Paris este cap de serie 6. Totuşi, rusoaica nu traversează o perioadă foarte bună, ea avînd o victorie şi trei înfrîngeri de cînd a început sezonul de zgură. Cele două s-au întîlnit o singură dată, în 2008, cînd s-a impus Kuzneţova, în 2008, la US Open, în turul al doilea.

Raluca Olaru vs AnastasiaPivovarova (Rusia)
Cea mai bună performanţă a Ralucăi la Roland Garros este atingerea turului al treilea, la debut, în 2007. Ea pare să fie cea mai norocoasă româncă, sorţii hărăzindu-i o adversară venită din calificări, Anastasia Pivovarova.

Victor Hănescu vs Oscar Hernandez (Spania)
Singurul reprezentant al României pe tabloul masculin va juca în primul tur cu un spaniol clasat pe locul 103. Hănescu îl cunoaşte destul de bine, avînd în vedere că în 2009 Oscar Hernandez l-a eliminat încă din turul al doilea de la BCR Open. Avînd drept cea mai bună performanţă "sferturi de finală", Hănescu speră la un parcurs cît mai lung.

Simona Halep vs Samantha Stosur (Australia, 7)

Celor patru români care au intrat direct pe tabloul li s-a alăturat din calificări Simona Halep. Halep, cîştigătoare în 2008 la juniori, a  trecut în ultimul tur al calificărilor de Bethanie Mattek-Sands din SUA cu 6-4, 6-7(7), 6-4. Acesta va fi debutul constănţencei de 18 ani în turneele de Mare Şlem la seniori. Simona o va întîlni în primul tur pe Samantha Stosur din Australia, favorită şapte şi semifinalistă anul trecut la Roland Garros.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
 •  22 Mai 2010, 11:30

"Niculescu a urcat pe tablou, după ce a trecut de Kurumi Nara cu x-y z-y" Asta e prea tare:)))) nici daca o faceati intentionat nu va iesea asa bine.

 •  22 Mai 2010, 10:31
Postat de pe 22 Mai 2010, 09:52

Ce penibili...niculescu nu s'a calificat..si simona se stie cu cine joaca..joaca cu stosur

Daca as sti ca astia care scriu stirile sportive(o parte)fac maraton in timp ce scriu as intelege ...dezinformarea face parte din arsenalul lor.Trebuie sa citesc si alte publicatii ca sa aflu o stire corecta .

 •  22 Mai 2010, 09:52

Ce penibili...niculescu nu s'a calificat..si simona se stie cu cine joaca..joaca cu stosur

Vezi toate comentariile (3)
Comentează