SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Victoria Azarenka nu se împacă cu interdicția la Wimbledon: „Este nedrept! Sper ca WTA să facă ceva”

Victoria Azarenka
Foto: Imago
Victoria Azarenka Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 03 mai 2022 19:46 / Actualizat marti, 03 mai 2022 20:09

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat oficial că sportivii ruși și bieloruși au primit interdicția de a participa la turneul de Grand Slam din Marea Britanie din acest an. Victoria Azarenka (32 de ani, 17 WTA), aflată și ea pe lista celor interziși, a avut un mesaj pentru cei de la All England Club.

  • Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie.

Bielorusa este dezamăgită de atitudinea organizatorilor și speră ca decizia să fie întoarsă într-un final și să poată participa în cele din urmă la Grand Slam-ul britanic.

„Am vorbit timp de două ore cu liderii LTA și cu turneul de la Wimbledon. Am fost prezenti eu si toti ceilalti reprezentanti ai Asociației jucatorilor. A fost frumos să am șansa de a vorbi cu ei, de a pune întrebări și de a le înțelege punctul de vedere. Sincer să fiu, nu sunt de acord cu poziția lor. Mi se pare inutil și nedrept față de noi, sportivii, care muncim zi de zi să ne prezentăm în cele mai bune condiții la cele mai importante turnee ale anului. 

Vreau să fiu acolo la Wimbledon. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia ferm. Nu sunt de acord cu războiul, niciodată. Nu aș putea justifica niciodată violența de orice fel și împotriva nimănui. Sper ca WTA să poată face ceva pentru ca măsura privind starea noastră să fie mai puțin dură”, a declarat Azarenka potrivit wtatenis.

Rafal Nadal, de partea sportivilor interziși la Wimbledon

După ce liderul mondial Novak Djokovic le-a luat partea jucătorilor din Rusia și Belarus, a venit și rândul celuilalt colos, Rafael Nadal. Ibericul ia în calcul inclusiv o formă de protest împotriva turneelor care vor urma aceeași linie.

„Este nedrept pentru colegii mei din Rusia și Belarus. Ei nu au nicio vină pentru ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei, mi-aș fi dorit să nu fie așa, dar la finalul zilei știm că asta s-a decis. Sunt doar un jucător, ce pot eu să spun? Îmi pare rău pentru ei. Să vedem ce se întâmplă în următoarele săptămâni, mai așteptăm. Să vedem dacă noi, din postura de jucători, va trebui să luăm atitudine. 

Este ceva greșit aici. Când un guvern impune ceva, trebuie să te supui regulilor. În acest caz, guvernul nu a dat decât o recomandare, iar cei de la Wimbledon au ales cea mai drastică opțiune, fără să fie forțați de nimeni. Știu că turneele de Grand Slam nu țin de ATP, dar ATP-ul acordă cele mai multe puncte pentru ele. Deci sunt cele mai importante turnee. 

Cele 2.000 de puncte sunt foarte importante și trebuie să participăm cu toții la asemenea turnee. Vom vedea ce măsuri vom lua, dar este foarte nedrept față de ei, cu siguranță”, a spus Nadal, potrivit Tennis 365.

Citește alte știri din tenis:

Cine e adversara Simonei Halep la WTA Madrid » A spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți, dar sunt mândră de ce am devenit”
WTA Dubai
Cine e adversara Simonei Halep la WTA Madrid » A spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți, dar sunt mândră de ce am devenit”
Rușii își fac turneu care să rivalizeze cu Wimbledon: „Purtăm negocieri și cu Djokovic”
ATP
Rușii își fac turneu care să rivalizeze cu Wimbledon: „Purtăm negocieri și cu Djokovic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
mircea_cjn
mircea_cjn  •  06 Mai 2022, 08:02

Dacă o luăm așa cu săracii tenismeni ruși care n-au nicio vină, păi atunci nici sancțiunile economice luate împotriva Rusiei nu se justifică, că, nu-i așa? ce vină are poporul rus?! Ba chiar aș propune să mergem hotărât mai departe și să interzicem participarea ...ucrainenilor la competiții, deoarece stresează poporul rus cu nazismul lor. Și pe evrei, că, vorba lavrovului, sunt antisemiți. Păi nu?

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  04 Mai 2022, 13:08

Din cate stiu eu nu WTA guverneaza in Marea Britanie. Hotararile cine intra si cine nu, in GB se iau de alta institutie.

wittman68
wittman68  •  04 Mai 2022, 02:52

Unde mai pui faptul ca , fortati de imprejurari, unii din sportivii ucrainieni sunt inrolati pe front, deci nu pot participa la competitii. Declaratii de astea de genul "nu sunt de acord cu razboiul" sunt doar generice, fara implicare, fara personalitate. Singurul model de atitudine de urmat pt. un sportiv rus sau belarus este cel al lui Kasparov, care azi vine la Bucuresti, invitat la deschiderea unui turneu de sah de nivel mondial de extraclasa.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close