SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BASEL

Victoria carierei pentru Marius Copil » S-a calificat în sferturi la Basel după un meci URIAȘ cu un fost număr 3 ATP

FOTO: Gulliver/ Getty Images
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 25 octombrie 2018 00:30

Marius Copil, 28 de ani, 93 ATP, a reușit miercuri seara cea mai prestigioasă victorie a carierei. Românul s-a calificat în sferturi la turneul ATP 500 de la Basel după victoria în două seturi reușită în fața croatului Marin Cilic, 6 ATP, scor 7-5, 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat o oră și 51 de minute.

Copil a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani. A servit excelent pe toată durata primului set și nu i-a permis lui Cilic să-și creeze nici măcar o oportunitate de break. Românul a făcut break-ul decisiv la 5-5, iar apoi și-a făcut serviciul fără emoții.

Evoluția consistentă a jucătorului nostru a continuat și pe durata setului secund. Acesta a manageriat excelent momentul psihologic al meciului, când, la 5-6, a salvat două mingi de set ale lui Cilic. Au fost singurele mingi de break pe care croatul le-a avut pe toată durata meciului. Copil a împins setul în tie-break, pe care l-a câștigat cu multă autoritate, la 2.

A fost a doua victorie reușită de Copil în fața lui Cilic, pe care îl mai învinsese și în 2012, la Beijing. Duelul de la Basel a fost al treilea din 2018 împotriva croatului, Cilic impunâdu-se însă la Cincinnati și US Open.

  • Marin Cilic, 30 de ani, se află în prezent pe locul 6 în clasamentul ATP. A câștigat 18 titluri de-a lungul carierei, printre care turneul de Mare Șlem de la US Open, cucerit în 2013. A mai jucat alte două finale mari, la Wimbledon, în 2017, și la Australian Open, în 2018, ambele finale fiind pierdute în fața lui Roger Federer. La începutul acestui an, a atins cea mai bună clasare, locul 3!

În primul tur, românul mai făcuse o victimă importantă: victorie în două seturi, 6-2, 7-6 (8), împotriva lui Ryan Harrison (59 ATP), fosta mare speranță a tenisului american.

Copil, care a avansat pe tabloul principal după ce a trecut de două tururi de calificări, va juca vineri în sferturi împotriva americanului Taylor Fritz (57 ATP).

Pentru calificarea în sferturi la Basel, Copil și-a asigurat 90 de puncte ATP și un cec în valoare de 49.665 de euro.

Citește și:  Lindsay Davenport, lacrimi de bucurie pentru Simona Halep: "Am plâns de 3 ori în 2018. Comentam în direct!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  25 Octombrie 2018, 15:09

Vax!Daca nu a castigat la Wimbledon unde conducea cu un set si 4-2 intr-al doilea!Alti bani!

florar
florar  •  25 Octombrie 2018, 11:18

Articol simplu de scris in conditii normale dar pentru asii de la GSP pare munca de Sisif....Aveti doua greseli de la aparitia articolului...Nu exista ,,singurele meci de break,, si Copil daca a venit din calificari a primit si punctele pentru calificare...

ray51
ray51  •  25 Octombrie 2018, 10:38

Desi mi-ai stricat pariul (ar fi fost bunicel!) nu-mi pare rau deloc. Bravo Marius!!! Cred ca poti sa-l bati si pe Fritz.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează