SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Adio, US Open! Maria Sharapova a fost eliminată în optimi: n-au mai ajutat-o nici tragerile de timp

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 04 septembrie 2017 09:40

Rusoaica Maria Șarapova (146 WTA) s-a oprit în optimi la US Open, primul turneu de Mare Șlem pe care l-a jucat de la revenirea după suspendarea primită pentru dopaj.

Rusoaica de 30 de ani a pierdut un meci epic în fața letonei Anastasija Sevastova (17 WTA), scor 7-5, 4-6, 2-6, după o bătălie care a durat două ore și 18 minute.

Șarapova, beneficiară a unui wild-card, era văzută de specialiști drept una dintre favoritele la titlu la Flushing Meadows, mai ales după evoluțiile solide arătate în primele trei tururi, unde le-a învins pe Simona Halep, Timea Babos și Sofia Kenin.

Masha a început bine meciul cu Sevastova, dominând-o pe aceasta în primul set, pe care și l-a adjudecat la cinci. Rusoaica a tras de timp între puncte, ca de obicei, a țipat cât a putut pe lovituri și a părut că are jocul necesar ca să treacă în sferturi.

Nimic nu avea să anticipeze însă furtuna ce avea să se abată asupra Șarapovei în seturile doi și trei. Sevastova a jucat impresionant, a rezistat atacurilor Șarapovei, returnând lung și plasat și obligând-o pe rusoaică să greșească multe mingi. Letona și-a păstrat cumpătul în momentele decisive din set, când s-a văzut nevoită salveze mingi de break, închizând ulterior setul la patru.

Șarapova s-a prăbușit în decisiv, unde lipsa jocurilor din acest an și-a făcut efectul. Letona de 27 de ani a jucat impecabil, impunându-se cu 6-2 și făcând-o pe rusoaică să părăsească terenul cu o mină dezolată. 

1 titluare Masha la New York, cucerit în 2006, pe vremea când avea doar 19 ani

În sferturi, Sevastova se va duela cu americanca Sloane Stephens.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
556856157835046
Alikianos Shenghen  •  04 Septembrie 2017, 18:33
Postat de balauru48 pe 04 Septembrie 2017, 17:29

Sharapova nu tipa mai tare decat halep *** ***...

balauru ...... cred ca aveati dopuri de pluta in urechi. Urla siberianoaica de se aude de la Boston.

556856157835046
Alikianos Shenghen  •  04 Septembrie 2017, 18:29

Nici lungimea de 1,88 metri, nici macar lungimea labelor 11 in sistem american, 49 in sistem european, nu au mai ajutat-o pe "siberianoaica" . (Ha, ha, ha !) Comportamentul in teren, lipsa de respect pentru adversare, incep sa le întărâte pe acestea si sa iși dorească să nu o mai vadă de cealaltă parte a fileului. Faptul că a folosit substanțe interzise i/au adus disprețul celorlalte jucătoare din circuitul WTA. Pe drept cuvant Wozniaki, numarul 5 mondial înainte de US Open, exclama contrariată: "eu, numărul 5 mondial joc pe terenul 17 și asta revenită dupa o suspendare pentru doping joaca mereu pe terenul central". Poate pentru faptul ca traieste in USA de la 7 ani si acolo s-a format ca jucatoare topeste inimile amerecanilor si o trateaza cu deferenta.

tihi
tihi  •  04 Septembrie 2017, 18:21

Este normal ....Marija a facut cu brio tot ce se putea dupa 2 ani de inactivitate si accidentari !! A ajuns in optimi la un turneu de grand slam,cea ce este o realizare buna.Alte jucatoare,(Halep de exmplu) au iesit chiar din primul tur .Cele doua succese nu sint comparabile ! Marija a ajuns pe locul 100 deja,si revine incetul cu incetul pe locul sau meritat! Invidia unora nu va orpi pe ea sa revine in elita tenisului ! In cateva ore,clasamentul WTA se va schimba radical! Vor ajunge in fata dupa Muguruza si Svitolina,si Pliskova,si Venus,cele trei care poate sa detroneze pe locul doi!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează