TENIS  ·  WTA

VIDEO Ce eveniment sportiv obscur pentru România a urmărit Simona Halep astăzi: „Nu prea sigură ce se întâmplă, dar vă susțin” :)

Simona Halep și Darren Cahill
Simona Halep și Darren Cahill

Sambata, 21 Martie, 17:26

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) nu poate sta departe de sport. Cum tenisul este oprit din cauza pandemiei de coronavirus, campioana de la Wimbledon urmărește... prima ligă de fotbal australian!

Port Adelaide, formația favorită a lui Darren Cahill, a debutat astăzi în noul sezon al primei ligi de fotbal australian. Startul a fost unul reușit, o victorie categorică, 76-29, în fața celor de la Gold Coast Suns. Aflată în izolare în București și fără posibilitatea de a se antrena așa cum planificase, Halep e cu ochii pe puținele evenimente sportive care încă se dispută. 

„Felicitări Port Adelaide FC pentru un start grozav de sezon. Nu sunt foarte sigură ce se întâmplă, dar vă urmăresc și vă susțin din România”, a scris Simona pe Twitter. 

Fotbalul australian, un sport inedit

Fotbalul australian este un sport cu adevărat special. Echipele sunt formate din 22 de jucători, dintre care 4 sunt rezerve. Cei 18 jucători titulari sunt dispuși pe 3 linii pe terenul oval. Și nu doar terenul este oval, cât și mingea.

Fotbalul australian are loc pe terenuri cu adevărat imense: acestea au 180 metri lungime și 155 metri lățime. Meciurile constau în 4 reprize a câte 20 de minute fiecare. 

În ceea ce privește modalitatea de punctaj, ei bine, un gol valorează 6 puncte. Golurile sunt validate doar dacă balonul trece printre barele din mijloc, care sunt flancate de alte două bare laterale, mai scunde. Dacă balonul trece printre o bară centrală și una laterală, golul valorează doar 1 punct.

VIDEO / Rezumatul meciului dintre Gold Coast și Port Adelaide

Citește și alte știri despre Simona Halep: Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1