SPORTURI  »  TENIS  »  VAR

VIDEO Darren Cahill, arbitru VAR pentru Sorana Cîrstea: „Nu e regulamentar ce a făcut!”

Articol de GSP - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 19:22

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, laudă introducerea sistemului VAR în tenis.

Federația Internațională de Tenis a implementat la ATP Cup, în premieră, un sistem de reluări video. Imaginile pot întoarce deciziile în cazul unor erori de picior la serviciu, în cazul atingerii fileului sau al depășirii perimetrului regulamentar.  

Darren Cahill a exemplificat avantajele pe un clip video în care Novak Djokovic execută un smash de lângă fileu: „Grozavă utilitatea sistemului. Lovitura lui Novak nu este ilegală. Poți depăși cu racheta limita terenului tău atunci când mingea a trecut în prealabil în jumătatea proprie. Acest sistem va fi foarte utilizat în meciurile de dublu”.

Cahill a analizat și o lovitură a Soranei Cîrstea

O fană a lui Darren Cahill i-a lansat provocarea de a analiza și o lovitură a Soranei Cîrstea, de la ultima ediție de Roland Garros.

„Haha. E regulamentară doar dacă mingea a căzut întâi în terenul Soranei, apoi se întoarce către cea care a executat-o, cu mult efect. Atunci ar fi fost o lovitură corectă”, a comentat Darren Cahill.

Vezi și: 

VIDEO Stefanos Tsitsipas, gest ȘOCANT la ATP Cup: și-a lovit tatăl cu racheta! Mama jucătorului a IZBUCNIT din tribune

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1049998808413764
Nicolae Tudosie  •  07 Ianuarie 2020, 22:32

Nu stiti nici tenis, nici engleza. Darren zice "faptul ca dupa ce loveste mingea, racheta depaseste jumatatea proprie - "follow through" - nu e ilegal - si poti face contact cu mingea in cealalta parte a fileului - dar numai daca mingea in prealabil a fost in jumatatea ta - ND face contact inainte ca mingea sa intre in jumatatea sa. " Francezii au facut challange si au castigat. La fel a facut si Sorana.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează