SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

VIDEO + FOTO Roger Federer - Denis Shapovalov, duelul generațiilor din semifinalele turneului de la Miami

FOTO: Reuters +3   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 03:23

Elvețianul Roger Federer (5 ATP) și canadianul Denis Shapovalov (23 ATP) se vor înfrunta în semifinalele turneului de la Miami. 

  • Semifinala dintre Roger Federer și Denis Shapovalov se joacă sâmbătă noapte, de la ora 01:00.
  • Prima semifinală, John Isner - Felix Auger-Aliassime, e programată vineri, de la ora 19:00.

Federer-Express

Roger Federer (5 ATP) nu a avut emoții în fața lui Kevin Anderson (7 ATP), de care a dispus în două seturi, scor 6-0, 6-4.

Primul set a fost unul blitz, total atipic, terminat în doar 27 de minute. Cei doi experimentați jucători au avut procentaje extrem de mici al primului serviciu, Anderson 40 %, iar Federer doar 38 %. Elvețianul a fost cel care a profitat de acest aspect.

Federer a început excelent și partea secundă, cu break după un game maraton, cu cinci „egalități”. Kevin Anderson a avut o zvâcnire în game-ul cu numărul 6, a reușit rebreak-ul, dar nu a avut puterea să ducă revenirea până la capăt. După o oră și 25 de minute, Roger Federer mai face un pas spre titlul cu numărul patru pe hardul de la Miami.

Canada - America 1-0 

Canadianul Denis Shapovalov (19 ani, 23 ATP) a câștigat duelul NextGen contra americanului Frances Tiafoe (21 de ani, 34 ATP), scor 6-7, 6-4, 6-2.

Primul set a fost unul dominat de serviciile celor doi tineri. Tiafoe a profitat de erorile comise de Shapovalov în tie-break și a trecut în avantaj. Canadianul s-a descătușat din acel moment. A lansat o ofensivă totală, backhand-ul său o mână a devenit din ce în ce mai eficient și a contibuit la închiderea partidei după două ore și 13 minute.

Shapovalov și-a asigurat intrarea între primii 20 de jucători ai lumii după această victorie. 

Vezi și: 

ASHLEIGH BARTY - ANETT KONTAVEIT 6-3, 6-3 // VIDEO + FOTO Barty s-a ridicat ca ciuperca după ploaia de la Miami! O poate întâlni pe Halep în prima finală de turneu Premier Mandatory din carieră

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează