SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

VIDEO + FOTO Tenis cu masca pe față în Germania. „Mi se pare ireal că pot juca din nou!”

Dustin Brown intrând pe teren cu masca pe față FOTO Guliver/GettyImages +11   FOTO
Dustin Brown intrând pe teren cu masca pe față FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 03 mai 2020 14:00

Germanul Dustin Brown și alți șapte conaționali s-au întrecut weekend-ul acesta într-un turneu demonstrativ în orașul Hohr-Grenzhausen, prima competiție disputată din luna martie încoace

Lumea încearcă, treptat și cu pași mici, să revină la normalul de dinainte. Germania a început să relaxeze măsurile luate, iar sportul a reușit să reintre puțin în viața oamenilor. La clubul din orașul Hohr-Grenzhausen are loc un turneu demonstrativ timp de patru zile, unde cel mai cunoscut jucător a fost Dustin Brown, germanul care în 2015 îl învingea la Wimbledon pe Rafael Nadal. 

„Mi se pare ireal că pot juca din nou tenis, mai ales cu tot ce se întâmplă în lume. Am încercat să respectăm toate regulile de siguranță, dar trebuie să recunosc că a fost dificil", a spus cel care acum ocupă poziția 239 în lume, iar în trecut a urcat cel mai sus până pe 64. 

+7 FOTO

Reguli stricte 

Turneul a fost indoor, nu au fost prezenți copii de mingi sau arbitri de linie, gustările și băuturile sunt preambalate, fiecare jucător a stat izolat timp de două săptămâni și un doctor a certificat că este apt de joc. Au intrat pe teren cu măști, pe care unii le-au păstrat și în timpul încălzirii. S-au jucat seturi până la patru, cu tie-break la 3-3, așa cum se întâmplă la Laver Cup sau la turneul Fast 4. „Nu ne-am antrenat de 4-5 săptămâni, ar fi fost dificil să jucăm două din trei încă de acum", a adăugat germanul în vârstă de 35 de ani. 

Următorul turneu demonstrativ în Germania va avea loc pe 7 mai, în timp ce și în Spania se fac planuri de începere a competițiilor, pe 10 iulie. Circuitele ATP și WTA sunt suspendate până pe 13 iulie.

„E diferit să joci fără spectatori și în aceste condiții, dar suntem bucuroși că am revenit pe teren"- Dustin Brown

Citește mai multe știri din tenis: 

Novak Djokovic a ales cele mai bune meciuri ale carierei » Când s-a gândit la retragere

Simona Halep e un fenomen! Caracterizare EMOȚIONANTĂ din partea unei foste jucătoare: „Eu am plâns cel mai mult pentru ea după acel meci”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
valdino
valdino  •  03 Mai 2020, 14:44

Termenul de ..tenis cu masca pe fata...e fortat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează