SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

VIDEO Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au pierdut primul meci de la Turneul Campionilor

Articol de - Publicat luni, 11 noiembrie 2019 18:07

Horia Tecău (34 de ani, 21 ATP) și Jean-Julien Rojer (38 de ani, 22 ATP) eu pierdut primul lor meci din Grupa Max Mirnyi de la Turneul Campionilor în fața cuplului german format din Kevin Kravietz și Andreas Mies, scor 7-6(3), 4-6, 10-6.

Prezenți pentru a patra oară împreună la Turneul Campionilor și pentru a șasea oară fiecare în parte, Horia și Juls au fost trimiși de sorți în grupa în care se găsesc toți campionii de Mare Șlem ai acestui sezon. 

Azi, la primul lor meci de la Londra, i-au avut în față pe unii dintre cei mai recent adăugați pe lista învingătorilor în turnee majore, germanii Kevin Krawietz și Andreas Mies. Cei care au triumfat în iunie la Roland Garros. 

Avantaj nevalorificat 

Duelul lor de azi a durat o oră și 44 de minute și a pornit cu un set inaugural foarte echilibrat, pe parcursul căruia a existat un schimb de break-uri. Tecău și Rojer reușiseră să se distanțeze la 4-2, dar germanii au revenit în game-ul imediat următor. 

Favoriții 6 au avut o minge de set pe serviciul lui Mies, la 6-5, dar acesta a găsit execuția potrivită în momentul de pericol. Până la urmă, a fost nevoie de un tie-break pentru departajare, dominat de învingătorii de pe zgura pariziană, 7-3, și încheiat cu un as al lui Krawietz.  

În actul secund, duetul româno-olandez a făcut break-ul din primul game, când Horia a trimis câteva retururi joase, chiar în picioarele lui Krawietz. Apoi, avantajul a fost păstrat până la un 6-4 bine meritat, care a trimis meciul în supertie-break. 

Și acolo, tot Horia și Juls au luat primii avans, 3-1, dar nu au putut să conserve diferența. Mai mult, nemții au răsturnat situația în meciul din grupa Max Mirnâi și s-au impus cu 10-6.  

În această seară se va disputa și celălalt meci din grupă, Cabal și Farah contra Mahut și Herbert, de la ora 20:00.

7 așiau reușit Horia și Juls în meciul de ieri, cu 2 mai puțin decât adversarii lor

71 de punctea adunat perechea româno-olandeză, germanii ajungând la 73

20 de trofeeau cucerit împreună Horia Tecău și Jean-Julien Rojer din 2013 încoace, cele mai multe venind chiar în primul an, opt

2 turneede Mare Șlem au în palmares împreună românul și olandezul, Wimbledon 2015 și US Open 2017

Vezi și:

TURNEUL CAMPIONILOR // Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, parteneriatul care rezistă: „Noi suntem foarte buni prieteni, în primul rând”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vishnu
vishnu  •  11 Noiembrie 2019, 19:02

Asta cu supertiebreak e o tampenie inventata ca sa scurteze meciurile de dublu. Daca tot se face tiebreak, sa se joace macar pana la 30 ca sa fie castigatorul semnificativ statistic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează