SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

VIDEO Incidentul provocat de Wozniacki în meciul cu Niculescu, din nou în prim-plan » New York Times e de partea danezei: "Acest fenomen trebuie oprit"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 22 februarie 2018 13:08

Întrebat de David Law, reporterul BBC, despre faptul că daneza Caroline Wozniacki s-a plâns în timpul meciului de zgomotele scoase de Monica Niculescu, jurnalistul New York Times Christopher Clarey este de partea liderului WTA.

Americanul consideră că acest tip de reacții este deranjant pentru jucătoare și că Federația Internațională ar trebui să ia măsuri mai drastice.

"Este o problemă mai veche. Știu că WTA a încercat în urmă cu ceva timp să discute cu junioarele și să oprească acest fenomen. Li s-a spus că în viitor nu trebuie să mai existe așa ceva. Dar uite că a venit Aryna Sabalenka. Se pare că ea nu a primit această înștiințare.

Sunt convins că poate fi o temă sexistă. Sunt și mulți bărbați care fac zgomote, dar majoritatea se plâng de fete. Dacă nu se face ceva, subiectul o să fie mereu în prim-plan. Sper ca generația viitoare să înceteze cu asta. ITF trebuie să lucreze pentru a opri fenomenul, care afectează adversarul, atât în circuitul feminin, cât și în cel masculin", a spus Christopher Clarey pentru The Tennis Podcast.

 Ce s-a întâmplat

Monica Niculescu a pierdut pe 15 februarie în optimile de la Doha cu liderul mondial Caroline Wozniacki, 27 de ani, 5-7, 1-6.

Dar ceea ce s-a întâmplat în primul set al disputei a fost inconfortabil pentru jucătoarea noastră. La 4-4, după ce Monica a revenit de la 1-4, Caroline s-a dus la arbitru și i-a reproșat faptul că Monica Niculescu țipă prea tare în timpul punctelor, atunci când pe loviturile ei, dar și pe cele ale danezei,  și a imitat-o pe jucătoarea noastră.

"Doar așa poate câștiga. Nu este normal. Nu cumva scrie în regulament că nu ai voie să faci zgomote când adversara lovește?", i-a spus Caroline arbitrului. Arbitrul i-a spus danezei să continue jocul. "Asta e opinia ta. Eu consider că ea așa joacă și că nu e nicio problemă".

 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  26 Februarie 2018, 10:42

S-a vazut ca Vozniațca a putut castiga numai prin tertipuri unfair-play, gen accidentare la Melbourne in finala cu 3 gheimuri inainte de sfarsit pt. pauza de refacere sau deranj la icnetele scoase de Monica acum. Despre Monica Seles nu s-a ofensat nimeni pt. ca scotea zgomote mai stridente ca Monica noastra si a castigat mai multe GS si a fost si nr. 1 WTA. Dopatova a procedat la fel la finala de la Rolland Garos din 2014, altfel nu putea castiga, decat s-o scoata din ritm pe Simona cu pauza de vestiar, ca si polono-daneza in 2018 la AO cu presupusa accidentare. Pacat ca jucatoarele noastre pun botul la astfel de tertipuri in loc sa ramana concentrate pe ce au de batut pe teren.

balauru48
balauru48  •  22 Februarie 2018, 19:29

Deci in momentul in care Wozniaki lovea mingea, Niculescu icnea. E cu capul fata aia.

indolentu
indolentu  •  22 Februarie 2018, 17:02

haahahahaha da catorita ar fi facut la fel daca juca cu dopatova vika sau cu sabalenka?sa ia iegzemplu de la buna iei prietena serena care niciodata n a facut asemenea circ nici dopatova cind a pierdut cu niculeasca n afacut circu asteia oricit de figuranta ie dopatova

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close