SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Meciul care nu se mai termina » Djokovici şi Wawrinka s-au duelat peste cinci ore la Australian Open

Reacţia lui Djokovici după victoria cu Wawrinka.
Reacţia lui Djokovici după victoria cu Wawrinka.

Articol de - Publicat luni, 21 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 ianuarie 2013 21:26

Novak Djokovici şi Stanilas Wawrinka au jucat cinci ore şi două minute o partidă care a avut de toate şi care a fost cîştigată de sîrb cu 1-6, 7-5, 6-4, 6-7(5), 12-10.

Novak Djokovici a aruncat tricoul, a ţipat, s-a bucurat. A fost modul său de a se elibera după 302 minute de joc, minute în care a fost frustrat de jocul sclipitor al adversarului său, minute în care a trebuit să sufere şi să găsească soluţii geniale pentru a-l învinge pe Stanislas Wawrinka.

VIDEO: Mingea din care Djokovici a cîştigat meciul cu Wawrinka!

Meciul a început surprinzător de prost pentru numărul unu mondial, care s-a văzut dominat de loviturile minunate ale elveţianului. A strîmbat din nas, a plecat capul, a ridicat din umeri şi setul întîi s-a dus rapid în contul lui Stan, cu 6-1.

Nimic nu părea că s-a schimbat în jocul lui Novak, care s-a văzut din nou condus. A schimbat pantofii şi a început să găsească soluţii mai inspirate, a întors lucrurile în favoarea lui şi a egalat la seturi. În următoarea parte, Nole era cel care urca, în timp ce Stan cobora şi asta s-a văzut şi pe tabelă, 2-1 la seturi şi situaţia devenea normală. Elveţianul în vîrstă de 27 de ani nu avea însă să plece atît de repede de pe teren, a cîştigat tie-break-ul şi a dus partida în decisiv.

Schimburile au fost încîntătoare, deşi ambii jucători erau storşi de putere. La ora 2 fără douăzeci în noapte, partida s-a încheiat cu un passing-shot incredibil al lui Djokovici. "A fost una dintre cele mai lungi, interesante şi incredibile partide pe care le-am jucat în cariera mea. Stan a avut multe şanse să fie cîştigătorul acestei partide, el a fost cel agresiv, merită tot creditul pentru ce a reuşit să facă. Îmi pare rău că unul dintre noi a trebuit să piardă", a spus Djokovici.

Wawrinka a părăsit terenul în lacrimi, dar la conferinţa de presă a recunoscut că a fost una dintre cele mai bune partide ale sale. "Pînă la urmă am fost atît de aproape, cu siguranţă sînt foarte trist. E o mare decepţie să pierzi un astfel de meci, dar cred că sînt mai multe lucruri pozitive decît negative", a spus elveţianul. Nole îl întîlneşte în "sferturi" pe Tomas Berdych.

Fără români
România a rămas fără reprezentanţi la primul turneu de Mare Şlem al anului. Ieri, Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands au pierdut în primul tur la dublu mixt. Cei doi reuşiseră anul trecut să cîştige trofeul în Australia. Românul şi americanca au cedat în faţa perechii cehe Lucie Hradecka/Frantisek Cermak cu 6-4, 6-7 (5), 8-10. Tot ieri, a părăsit turneul şi dublul format din Monica Niculescu şi Irina Begu, ele au fost învinse în "optimi" de finală de favoritele patru Ekaterina Makarova/ Elena Vesnina cu 4-6 6-1 6-2.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
alexadius
alexadius  •  21 Ianuarie 2013, 13:46

Un medic american, care a lucrat dupa WW2 cu medici si cercetatori nazisti in domeniul armelor biologice, scosi din Germania si trimisi pe furis in SUA, a spus prin 1970 ca progresele inregistrate in medicina, in perioada de dupa WW2, se datoreaza in mare masura medicilor nazisti si experimentelor pe oameni pe care le-au facut in lagarele de concentrare; EPO era cunoscuta din anii 1940, un nazist a descoperit-o in rinichi, dupa ce 2 finlandezi au identificat-o in singe dar nu stiau de unde provine, dar nu a putut fi sintetizata pina prin 1983 si este inca un mod de tratament pt pacientii cu insuficienta renala care necesita dializa

alexadius
alexadius  •  21 Ianuarie 2013, 13:23
Postat de warchilde pe 21 Ianuarie 2013, 10:46

Dupa un meci de tenis de 5 ore, n-are nici o urma de transpiratie. Cine s-a gasit sa-l critice pe Armstrong, lol.

Banuiesc ca idolul tau in tenis este Nadal... ala care nu a luat niciodata nici macar vitamine...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Ianuarie 2013, 12:10

Sarbu acesta tipa parca e drogat ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează