SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Djokovici, după meciul maraton al zilei: "Am crezut mereu în mine" » Wawrinka: "Cel mai bun meci al carierei"

Bucuria lui Djokovici după victoria din meciul cu Wawrinka. +1   FOTO
Bucuria lui Djokovici după victoria din meciul cu Wawrinka.

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 ianuarie 2013 19:25

Novak Djokovici şi Stanislas Wawrinka au fost protagoniştii unui nou meci maraton de la Australian Open.

Partida care conta pentru optimile primului turneu de Grand Slem al anului a fost cîştigată de liderul ATP în urma unui meci care a durat cinci ore şi patru minute.

Wawrinka a avut un joc perfect în prima oră a meciului. A cîştigat primul set cu 6-1 şi a fost la un pas să îl cîştige şi pe cel de-al doilea. Avea 5-2, însă Djokovici a avut o răbufnire şi s-a impus în cele din urmă cu 7-5. A urmat încă un set în contul sîrbului (6-4), însă Wawrinka a rămas în meci după ce s-a impus în setul patru cu 7-6.

Ultimul set a fost de poveste. A durat o oră şi 44 de minute, însă liderul ATP şi-a confirmat statutul şi a reuşit să se impună cu 12-10.

Nole: "Printre cele mai frumoase meciuri"

La finalul partidei, Djokovici şi-a rupt tricoul de pe el, iar apoi l-a aruncat fanilor. "A fost unul dintre cele mai lungi, mai interesante şi mai frumoase meciuri pe care le-am jucat în cariera mea.", a afirmat sîrbul.

"Chiar dacă am fost condus cu 1-6 şi cu 2-5, am crezut mereu că voi putea reveni în joc. Ştiam că voi cîştiga dacă urma să mă impun în următoarele două seturi. Am mai fost în astfel de situaţii înainte. Wawrinka a fost mai bun ca mine în prima oră şi jumătate, nu e nicio dilemă în asta. În astfel de circumstanţe, cînd nu reuşeşti să joci cum îţi doreşti, trebuie doar să lupţi şi să speri pentru ce e mai bun.", a mai punctat Djokovici.

În următorul tur, Djokovici îl va întîlni pe cehul Tomas Berdych.

Wawrinka: "E dezamăgitor să pierzi un astfel de meci"

Meciul de azi va rămîne şi în memoria lui Wawrinka: "Cred că este de departe cel mai bun meci pe care l-am jucat vreodată, mai ales că a fost vorba de cinci seturi împotriva primului jucător din clasamentul ATP."

"Am fost foarte, foarte aproape de o mare victorie. Desigur, acum sînt trist. Este o mare dezamăgire să pierzi un astfel de meci, dar cred că am rămas cu mai multe aspecte pozitive, decît negative", a mai spus elveţianul.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (4)
bilaro
bilaro  •  21 Ianuarie 2013, 09:24

Wawrinka e unul din tenismenii cu un talent rar. Cu toate ca mi-am dorit victoria lui Nole, nu am crezut in ea decat dupa ultima minge. :) M-a disperat Stan ! :))

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Ianuarie 2013, 20:55

De acord cu stefanb ...

ramona_petri
ramona_petri  •  20 Ianuarie 2013, 19:46

Ce nebunie de meci!!! A meritat fiecare minut! Stan si Nole... extraordinari!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează