SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

ATP MADRID // VIDEO+FOTO „Regicidul” Stefanos Tsitsipas rescrie istoria! Victorie fulminantă în fața lui Nadal în semifinalele de la Madrid + Performanță senzațională împotriva coloșilor din clasament, la doar 20 de ani

Stefanos Tsitsipas - Rafael Nadal // FOTO: Reuters +5   FOTO
Stefanos Tsitsipas - Rafael Nadal // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 mai 2019 08:52

Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 9 ATP) a reușit sâmbătă seara una dintre cele mai importante victorii ale carierei, învingându-l în cea de-a doua semifinală de la Madrid pe Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP), scor 6-4, 2-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 36 de minute.

  • Grecul va juca în marea finală cu Novak Djokoivic (31 de ani, 1 ATP), azi, de la ora 19:30, în direct la TV Digi Sport 4.

Tsitsipas l-a luat tare pe Nadal încă din primul game al partidei, reușind break-ul spre uimirea asistenței de la Caja Magica. Totuși, Nadal a recuperat avantajul creat de elen, cei doi mergând cap la cap până la 4-4.

Acolo, Tsitspas a jucat un tenis stelar, a făcut din nou break și a închis setul pe propriul serviciu, nu înainte de a fi salvat o minge de break a spaniolului.

Nadal s-a descătușat în setul secund, a devenit mai agresiv la serviciu și s-a impus categoric, 6-2, trimițând partida în decisivul în care pornea ca mare favorit.

Doar că Tsitsipas a răsturnat orice calcule, a revenit de la 0-1 și 15-40, salvând două mingi de break și devenind apoi cel care l-a vânat pe Nadal în aproape fiecare schimb. Grecul a fost de neoprit până la final, a profitat și de erorile imense, nespecifice, făcute de Nadal pe toată durata decisivului și s-a impus în final cu 6-3.

Tsitsipas s-a calificat în cea de-a doua finală de Masters 1000 a carierei. În august 2018, era învins de același Rafael Nadal în finala de la Toronto, scor 2-6, 6-7.

Odată cu victoria cu Nadal, în fața căruia pierduse toate cele trei meciuri disputate până acum, Tsitsipas a bifat o bornă de invidiat, la doar 20 de ani: e unul dintre puținii jucători tineri care i-a învins pe toți membrii Top 3, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer.

rafael nadal stefanos tsitsipas 2 +6 FOTO

În schimb, Rafael Nadal rămâne fără titlu în 2019. S-a oprit în semifinale la toate cele trei turnee jucate pe zgură, Monte Carlo, Barcelona și Madrid. E pentru prima din 2004 încoace când Nadal nu câștigă niciun turneu până în luna mai.

Vezi și:

 Djokovic stopează dominația lui Thiem și se califică în marea finală de la Madrid!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează