TENIS  ·  US OPEN

VIDEO Serena Williams, pe urmele lui Ilie Năstase » Românul, protagonist într-un alt meci haotic la US Open: huiduieli, penalizări și poliție pe teren

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de — Duminica, 09 Septembrie 2018

CONTEXT: Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI

Ziaristul american Randy Walker a scos la iveală un episod petrecut acum 39 de ani la US Open, tot pe 8 septembrie. Un meci Năstase-McEnroe, din turul al 2-lea, la fel sau poate mai încins decât finala feminină dintre Serena Williams și Naomi Osaka în ceea ce privește nervii, deciziile, interacțiunile cu arbitrul de scaun. Iată cum descrie el acea partidă:

"În unul dintre cele mai haotice meciuri din istoria US Open, John McEnroe și Ilie Năstase, pe atunci în vârstă de 33 de ani, au jucat într-o partidă nebunească în sesiunea de seară. Una care a conținut, conform lui Neil Amdur în New York Times, «ovații, huiduieli, puncte de penalizare, game-uri de penalizare, poliție pe teren, o schimbare a arbitrului de scaun, chiar și câteva lovituri sclipitoare».

Nebunia a început în setul al patrulea, când tactica de prăvălie a lui Năstase îi aduce acestuia un game de penalizare din partea arbitrului Frank Hammond. Cum Năstase continuă să se plângă, Hammond îl descalifică pe român, anunțând la microfon "Game. Set. Match. McEnroe".

Au urmat 18 minute în care faii au țipat, huiduit și aruncat obiecte pe teren – unii chiar au intrat în spațiul de joc -, determinând pătrunderea în arenă a câtorva polițiști newyorkezi pentru a-i proteja pe jucători și oficiali.

Arbitrul turneului, Mike Blanchard, l-a repus în meci pe Năstase, apoi l-a înlocuit în scaun pe Hammond pentru restul meciului. McEnroe a închis partida la ora 00:42, învingând cu 6-4, 4-6, 6-3, 6-2. După alte cinci meciuri, câștiga și trofeul în acel an".

Vezi și:Azi mulți au confirmat divorțul lor, iar acum s-a aflat despre gestul incredibil al lui Reghe față de Anamaria Prodan! L-a costat 310.000 de euro

Libertatea

Comentarii (4)

Dan Constantin Petre  •  09 Septembrie 2018, 21:31

Nastase a facut multe sotii, l-am vazut in direct, dar el a fost mai mult mistocar nu vulgar ca proasta de serena si nici nu s-a dedat la amenintari. De multe ori si-a platit giumbuslucurile. Mc Eroe intra si el uneori in bascalie. Serena avut un comportament profund vulgar, merita sa fie radiata

baruch  •  09 Septembrie 2018, 17:17

si ilie si serena aveau dreptate. cu putin tact, acei arbitri puteau evita ciocniri si dispute penibile pentru toata lumea.

rocky2  •  09 Septembrie 2018, 14:11

Nastase catre arbitru: you just keep the score, ok? :)))))

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Seul

Digi 4
07:00 Tenis, WTA

Turneul din Osaka

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Guangzhou

Digi 2, Digi 3
15:00 Volei M

România - Portugalia

Telekom 3
15:00 Fotbal, UEFA Youth League

Atletico Madrid - Juventus

Digi 4, Telekom 1, Look Sport
17:00 Fotbal, UEFA Youth League

PSG - Real Madrid

Digi 4, Telekom 2, Look Sport
18:00 Handbal M

Dinamo - Kristianstad

Digi 2, Look Sport 3, Telekom 1
19:45 Fotbal, Liga Campionilor

Olympiakos - Tottenham

Digi 1, Telekom 2, Look Plus
19:45 Fotbal, Liga Campionilor

Club Brugge - Galatasaray

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
20:00 Handbal M

Flensburg - Elverum

Digi 4
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

PSG - Real Madrid

Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Atletico Madrid - Juventus

Digi 2, Look Sport, Telekom 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Bayern Munchen - Steaua Roșie

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 4
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Șahtior Donețk - Manchester City

Digi 4, Telekom 3 Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1