SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Serena Williams, pe urmele lui Ilie Năstase » Românul, protagonist într-un alt meci haotic la US Open: huiduieli, penalizări și poliție pe teren

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 13:12

CONTEXT: Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI

Ziaristul american Randy Walker a scos la iveală un episod petrecut acum 39 de ani la US Open, tot pe 8 septembrie. Un meci Năstase-McEnroe, din turul al 2-lea, la fel sau poate mai încins decât finala feminină dintre Serena Williams și Naomi Osaka în ceea ce privește nervii, deciziile, interacțiunile cu arbitrul de scaun. Iată cum descrie el acea partidă:

"În unul dintre cele mai haotice meciuri din istoria US Open, John McEnroe și Ilie Năstase, pe atunci în vârstă de 33 de ani, au jucat într-o partidă nebunească în sesiunea de seară. Una care a conținut, conform lui Neil Amdur în New York Times, «ovații, huiduieli, puncte de penalizare, game-uri de penalizare, poliție pe teren, o schimbare a arbitrului de scaun, chiar și câteva lovituri sclipitoare».

Nebunia a început în setul al patrulea, când tactica de prăvălie a lui Năstase îi aduce acestuia un game de penalizare din partea arbitrului Frank Hammond. Cum Năstase continuă să se plângă, Hammond îl descalifică pe român, anunțând la microfon "Game. Set. Match. McEnroe".

Au urmat 18 minute în care faii au țipat, huiduit și aruncat obiecte pe teren – unii chiar au intrat în spațiul de joc -, determinând pătrunderea în arenă a câtorva polițiști newyorkezi pentru a-i proteja pe jucători și oficiali.

Arbitrul turneului, Mike Blanchard, l-a repus în meci pe Năstase, apoi l-a înlocuit în scaun pe Hammond pentru restul meciului. McEnroe a închis partida la ora 00:42, învingând cu 6-4, 4-6, 6-3, 6-2. După alte cinci meciuri, câștiga și trofeul în acel an".

Vezi și:

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiță, veste ȘOC despre noua tulpină Omicron. Ce riscă românii DEJA trecuți prin boală


Comentarii (4)
429038337266317
Dan Constantin Petre  •  09 Septembrie 2018, 21:31

Nastase a facut multe sotii, l-am vazut in direct, dar el a fost mai mult mistocar nu vulgar ca proasta de serena si nici nu s-a dedat la amenintari. De multe ori si-a platit giumbuslucurile. Mc Eroe intra si el uneori in bascalie. Serena avut un comportament profund vulgar, merita sa fie radiata

baruch
baruch  •  09 Septembrie 2018, 17:17

si ilie si serena aveau dreptate. cu putin tact, acei arbitri puteau evita ciocniri si dispute penibile pentru toata lumea.

rocky2
rocky2  •  09 Septembrie 2018, 14:11

Nastase catre arbitru: you just keep the score, ok? :)))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează