SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

WIMBLEDON 2019 // VIDEO Rafael Nadal acuzat de sexism » Declarații controversate la Wimbledon: „Sincer? Cred că însemn un pic mai mult decât Ashleigh Barty”

Rafael Nadal // foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal // foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iulie 2019 10:37

Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) a avansat luni în sferturile de finală ale întrecerii de la Wimbledon, ibericul învingându-l fără probleme pe portughezul Joao Sousa (30 de ani, 69 ATP), scor 6-2, 6-2, 6-2, după o oră și 45 de minute de joc. 

Nadal, al cărui meci a fost programat pe Arena Centrală de la Wimbledon, a fost întrebat la finalul meciului de un jurnalist dacă i se pare corect că el a fost programat pe Terenul Central, în timp ce Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, care a jucat de la aceeași oră cu Alison Riske, a fost repartizată pe Terenul 2, a treia arenă ca mărime din complex.

Ea e numărul unu, iar eu sunt numărul doi și am câștigat 18 trofee de Mare Șlem. Răspunsul meu nu e că decizia a fost corectă sau nu, răspunsul meu e că organizatorii au luat o decizie. În contextul tenisului de astăzi, sincer, cred că însemn un pic mai mult decât Ashleigh Barty, chiar dacă ea e prima jucătoare a lumii, a câștigat la Roland Garros și joacă incredibil de bine.

Dar nu putem provoca polemici chiar în fiecare zi despre deciziile care se iau. Djokovic nu a jucat azi pe Terenul Central, eu n-am jucat pe Terenul Central în prima zi, nu putem naște mereu atâtea polemici”, a spus Nadal. 

Ieri a fost o zi aglomerată la Wimbledon, în care s-au disputat toate meciurile din optimile de finală de pe cele două tablouri. Britanicii numesc această zi„Lunea Maniacă”.

Replica lui Nadal la adresa lui Barty a fost considerată de unele voci drept una cu tentă sexistă. 

Vezi și: VIDEO Roger Federer, replică savuroasă la adresa unui jurnalist italian: „Ce vrei să mă întrebi? Dacă trebuie să-ți schimbi profesia?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
ray51
ray51  •  10 Iulie 2019, 08:50

"... nu putem naște mereu atâtea polemici”, a spus Nadal. ". Asa este. O lume interesata doar de can-can-uri si intrigi.

catalin_cj
catalin_cj  •  10 Iulie 2019, 08:21
Postat de traian_v pe 09 Iulie 2019, 13:58

Dar ce legatura are "articolul" asta cu Halep???

Era o comparație între numărul 1 de acum si de anul trecut și de terenul pe care a jucat. Dar creierul tău de pinguin nu poate face astfel de conexiuni.

radumatei
radumatei  •  09 Iulie 2019, 17:45

Vocile alea "unele" care considera "sexista" afirmatia lui Nadal reprezinta presa de doi lei din care face parte si GSP si vor doar sa genereze trafic din nimic. Evident ca Nadal inseamna mai mult, faptul ca Barty e intamplator numarul 1 la feminin pentru cateva saptamini inainte de a fi detronata de alta anonima nu inseamna nimic.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează