SPORTURI  »  TENIS  »  MARIA SHARAPOVA

VIDEO Simona Halep - Maria Sharapova, o rivalitate cu scântei! Cum arată duelurile directe: 5 ani fără victorie + 2 momente speciale

Articol de - Publicat miercuri, 26 februarie 2020 19:15

Rusoaica Maria Sharapova (32 de ani, 373 WTA) și-a anunțat azi retragerea din tenisul profesionist. Simona Halep s-a duelat cu Maria Sharapova de nouă ori în circuitul feminin, cel mai important meci având loc în 2014, la Roland Garros, când românca a jucat prima sa finală de Grand Slam. 

În viața fiecărei jucătoare de tenis există adversare care sunt ca un spin în întreaga carieră. Unele reușesc să-l scoată, iar altele nu. Este și cazul Simonei Halep și al Mariei Sharapova. Din 2012 până în 2017, românca a alergat după o victorie în fața rusoaicei. Dacă primele două confruntări au fost clar în favoarea Mariei, următoarele trei au avut nevoie de decisiv. 

Intrată la început de an în Top 10, Simona a avut parte de trei dueluri titanice cu Sharapova în 2014. Prima a fost finala de la Madrid, apoi a venit cea de la Roland Garros și sfertul de la Cincinnati. „Am plâns pentru câteva momente, dar apoi am început să zâmbesc pentru că mi-am dat seama că am făcut totul pe teren. Ea este o persoană puternică din punct de vedere mental, e o jucătoare extraordinară, a jucat multe finale de Grand Slam, vreau să o felicit pentru că a făcut un meci extraordinar”, spunea Simona Halep după ultimul act de la Paris. 

După acel an tumultos, Maria și Simona s-au mai întâlnit abia la finalul lui 2015, la Turneul Campioanelor, iar Sharapova s-a impus din nou în două seturi. „Am luptat până la capăt, dar ea a jucat mai bine, acum sunt mult mai motivată să învăț lucruri pentru a trece de ea”, spunea atunci Halep. 

Victorii speciale

Când Maria a revenit în circuit, după suspendarea pentru dopaj, cele două s-au mai ciocnit de trei ori, atunci venind momentul că Simona să scoată spinul din cariera sa. Însă a fost cu multă suferință. Sharapova a învins-o în primul tur la US Open în 2017, un meci care ambiționat-o pe româncă să lucreze mai mult la serviciu, iar munca i-a fost răsplătită câteva săptămâni mai târziu, când a reușit să o învingă pentru prima oară pe rusoaică. S-a întâmplat la Beijing, un turneu la capătul căruia Halep a devenit lider mondial. „Nu voi uita niciodată acest turneu. Pierdusem de prea multe ori în fața ei, mă bucur că am reușit să trec de această barieră", a spus Simona la Beijing

Ultima confruntare a avut loc pe zgura de la Roma, în 2018, iar Simona a jucat un meci imens, trecând și pe această suprafață de Sharapova și sărbătorind cum rareori o făcuse în trecut. „Sunt fericită că am reușit să joc atât de bine, e mereu greu să evoluez împotriva ei. Prima victorie a fost specială, dar și cea de aici e importantă pentru că am învins-o și pe zgură", a explicat ea atunci. 

De la acel meci carierele celor două au evoluat diferit, Simona și-a îndeplinit visele, câștigând la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019, iar a Mariei a coborât tot mai mult. Pentru Sharapova spinul din cariera sa va rămâne Serena Williams, ele înfruntându-se de 22 de ori, cu americanca impunându-se în 20 de partide. Prima lor confruntare a avut loc în 2004 la Miami, iar ultima la US Open 2019, ambele câștigate de Serena. Cele două succese ale rusoaicei au venit în 2004, în finala de la Wimbledon și la Turneul Campioanelor.

 Întâlnirile dintre Simona Halep și Maria Sharapova 

  • 2012 Indian Wells (turul 3): Maria Sharapova 6-3, 6-4
  • 2012 Beijing (turul 1): Maria Sharapova 7-5, 7-5 
  • 2014 Madrid (finală): Maria Sharapova 1-6, 6-2, 6-3 
  • 2014 Roland Garros (finală): Maria Sharapova 6-4, 6-7(5), 6-4
  • 2014 Cincinnati (sferturi): Maria Sharapova 3-6, 6-4, 6-4 
  • 2015 Turneul Campioanelor (grupe): Maria Sharapova 6-4, 6-4
  •  2017 US Open (turul 1): Maria Sharapova 6-4, 4-6, 6-3
  • 2017 Beijing (turul 3): Simona Halep 6-2, 6-2 
  • 2018 Roma (semifinale): Simona Halep 4-6, 6-1, 6-4

Citește și 

Ce înseamnă pentru pentru Simona Halep retragerea Mariei Sharapova

Șocul începutului de an în tenis! Maria Sharapova s-a retras: „Vă rog să mă iertați!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează