SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS / WIMBLEDON

Vioi!

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 iulie 2007 00:00

Rafael Nadal s-a trezit la timp ieri pentru a-l invinge pe Mihai Iujnii. Era condus cu doua seturi la zero. Totul parea sa-i mearga pe dos. "Te gindeai sa te intorci in ziua urmatoare la Mallorca?", a fost intrebat la conferinta de presa. "Nu, ma gindeam chiar in aceeasi zi", a raspuns spaniolul. "Iujnii juca foarte bine. Nu m-a lasat pe mine s-o fac. Am fost prea defensiv. Apoi insa, mi-am revenit. Probabil am reusit cel mai bun tenis al meu pe iarba in ultimele trei seturi".

La 6-4, 6-3 pentru rus, lui Rafa i-a sunat alarma. Inca un pas gresit si era afara din turneu, dupa ce anul trecut jucase finala. Un tablou pe care ibericul l-a coborit rapid de pe perete. "Am inceput sa fiu agresiv, sa-mi misc picioarele mai repede. La fiecare minge am incercat sa fac ceva. S-o fac dureroasa pentru adversar. Sa trimit linga linii, sa servesc tare", asa si-a descris Nadal tactica de revenire. A functionat pentru 6-1, 6-2, 6-2 si acum poate rasufla usurat. Doar un pic insa pentru ca in continuare il asteapta alt obstacol greu: cehul Tomas Berdych. "Daca ma gindesc la suprafata, la felul cum joaca in ultimul timp, el e favoritul, nu?", a spus Rafa. "Eu am sa fac insa tot ce-mi sta in puteri. Va fi un meci foarte, foarte greu". Dar ce a fost usor pina acum? Nici macar ploaia.

"Iarba nu mai e cea mai rea suprafata pentru mine. Important e sa servesti bine si muncesc in continuare la asta"

Rafael Nadal

Nu e diva
Venus Williams continua sa impresioneze. Ieri si-a cistigat locul in semifinale dupa 6-3, 6-4 cu favorita 5, Svetlana Kuznetova. Incurajata din tribuna de multi suporteri, americanca i-a enumerat: "Parintii mei, partenerul de antrenament, Serena, agentul meu. Nu-mi place sa-i numesc anturaj. Suna ca si cum as fi o mica diva". In loja s-a aflat si prietenul lui Venus, jucatorul de golf Hank Kuehne (31 de ani). "Prezenta lui ma ajuta. E un tip grozav, intelege competitia. Ma sprijina enorm", a recunoscut Williams, a carei viata sentimentala a fost pina acum un secret bine pastrat.

Repetitie
Anul trecut, Marcos Baghdatis ajungea in semifinale la Wimbledon. Acum, e pe cale sa repete isprava. Ieri si-a asigurat un loc in "sferturi", dupa 7-6 (5), 7-6 (5), 6-3 cu Nikolai Davidenko. Cipriotul a spus ca se vede in postura de invingator duminica, ridicind trofeul deasupra capului: "De ce nu? stiu ca trebuie sa joc mai bine, dar de ce nu?". In acelasi timp, Marcos e resemnat in ceea ce priveste vremea. "Nu e usor, dar sigur e plictisitor. Trebuie sa gasim o cale sa trecem peste. Asa e viata. Am incercat sa ramin concentrat. Cind ma aflu pe teren, chiar sa fiu acolo, si nu cu mintea in afara".

Nasty show
Anul acesta, Ilie Nastase (foto) face pereche la Wimbledon in turneul legendelor cu americanul Stan Smith, tocmai cel care l-a invins in finala din 1972. Scorurile meciurilor jucate conteaza prea putin atit timp cit romanul asigura spectacolul. La fel ca in tinerete, Nasty discuta in contradictoriu cu arbitrii, glumeste pe seama adversarilor, gesticuleaza abundent, are mereu replica potrivita. Iar tribunele nu sint niciodata goale cind joaca el.

REZULTATE
Wimbledon, feminin, sferturi: Henin (Bel, 1)-S. Williams (SUA, 7) 6-4, 3-6, 6-3; V. Williams (SUA, 23)-Kuznetova (Rus, 5) 6-3, 6-4; Ivanovici (Ser, 6)-Vaidisova (Ceh, 14) 4-6, 6-2, 7-5; masculin, optimi: Nadal (Spa, 2)-Iujnii (Rus, 14) 4-6, 3-6, 6-1, 6-2, 6-2; Djokovici (Ser, 4)-Hewitt (Aus, 16) 7-6 (8), 7-6 (2), 4-6, 7-6 (5); Baghdatis (Cip, 10)-Davidenko (Rus, 6) 7-6 (5), 7-6 (5), 6-3; Berdych (Ceh, 7)-Bjorkman (Sue, 19) 6-4, 6-0, 6-7 (6), 6-0.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează