SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

EXCLUSIV Virginia Ruzici, reacție pentru Gazeta după retragerea lui Ashleigh Barty: „Anunțul e stupefiant. Va lipsi enorm tenisului”

Virginia Ruzici / Sursă foto: Imago Images +18   FOTO
Virginia Ruzici / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2022 21:30 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 23:27

Decizia subită a lui Ashleigh Barty de a se retrage din tenis a lăsat-o fără cuvinte și pe fosta mare jucătoare Virginia Ruzici, campioană la Roland Garros în 1978.

Într-o scurtă reacție oferită Gazetei Sporturilor, Virginia Ruzici nu și-a putut ascunde surprinderea, catalogând anunțul australiencei drept unul „stupefiant”. Ruzici e convinsă că lumea tenisului suferă o pierdere majoră odată cu ieșirea din scenă a lui Ashleigh Barty.

Anunțul retragerii din tenis din partea lui Ashleigh Barty este stupefiant. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie, ea având doar 25 de ani și fiind în plină carieră.

Numărul 1 mondial timp de 3 ani, 3 turnee de Grand Slam, o decizie curajoasă care îi aparține și care trebuie respectată. Va lipsi enorm tenisului mondial!” a spus Virginia Ruzici, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Simona Halep, reacție după retragerea lui Ashleigh Barty: „Știi că lăcrimez, nu?”
RETRAGERE
Simona Halep, reacție după retragerea lui Ashleigh Barty: „Știi că lăcrimez, nu?”

Ashleigh Barty se retrage din tenis

Australianca Ashleigh Barty, liderul clasamentului feminin, a făcut un anunț neașteptat: se retrage din tenis la doar 25 de ani!

Sportiva care va împlini 26 de ani pe 24 aprilie și-a explicat astfel decizia:

„Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită. În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul.

Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri. Mă gândesc la asta de foarte mult timp. Am avut multe momente importante în carieră, care au avut un impact major asupra mea.

Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută. După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri. Mi-am dat seama că fericirea mea nu depinde victorii. 

Contează doar să dau totul. Acum sunt fericită și împlinită. Am dat tot ce am acestui sport. Sunt foarte fericită. Pentru mine, asta înseamnă succesul. Știu că oamenii nu vor înțelege, dar nu am o problemă cu asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc prin întreaga lume și să stau departe de familie”.

FOTO / Imagini cu momentele importante din cariera lui Ashleigh Barty

+14 FOTO

VIDEO Ashleigh Barty, campioană la Australian Open 2022

Citește și alte știri despre retragerea lui Ashleigh Barty: 

EXCLUSIV CTP și schimbarea uriașă pe care o poate produce retragerea lui Barty: „Este un moment istoric! Nu vrea s-o părăsească tenisul pe ea”

Simona Halep, reacție după retragerea lui Ashleigh Barty: „Știi că lăcrimez, nu?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cornelconasu
cornelconasu  •  24 Martie 2022, 09:14

....și Halep lăcrimează....!!!! Ar lăcrima și mai tare dacă s-ar retrage primele 10 jucătoare din clasament !!!

cornelconasu
cornelconasu  •  24 Martie 2022, 09:11

Absolut nimeni nu face asta decât...dacă are o problemă deosebită. Vom afla peste ani de ce s-a ”retras” !!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează