SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

VIDEO Șoc în tenis: Ashleigh Barty, liderul WTA, și-a anunțat retragerea, la numai 25 de ani! Cum își explică decizia

Ashleigh Barty se retrage din tenis +18   FOTO
Ashleigh Barty se retrage din tenis

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 martie 2022 07:04 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 09:24

Australianca Ashleigh Barty, liderul clasamentului feminin, a făcut un anunț neașteptat: se retrage din tenis la doar 25 de ani!

Aflată pe locul 1 WTA de 114 săptămâni și câștigătoare a 3 turnee de Gran Slam, Barty a făcut publică decizia retragerii într-un interviu The Guardian Australia.

+14 FOTO

Ashleigh Barty se retrage din tenis

Sportiva care va împlini 26 de ani pe 24 aprilie și-a explicat astfel decizia: 

„Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită. 

În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul. Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri.Mă gândesc la asta de foarte mult timp. 

Am avut multe momente importante în carieră, care au avut un impact major asupra mea.

Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută. 

După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri. 

Mi-am dat seama că fericirea mea nu depinde victorii. Contează doar să dau totul. Acum sunt fericită și împlinită. Am dat tot ce am acestui sport. Sunt foarte fericită. Pentru mine, asta înseamnă succesul. 

Știu că oamenii nu vor înțelege, dar nu am o problemă cu asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc prin întreaga lume și să stau departe de familie”.

Pe lista WTA, Barty nu mai apare înscrisă la vreun turneu din următoarea perioadă.

În acest an, Barty a jucat 11 meciuri și le-a câștigat pe toate. Ultima partida jucată a fost în finala Australian Open, pe 29 ianuarie, câștigată cu 6-3-, 7-6(2) împotriva lui Danielle Rose Collins.

VIDEO Ultimul punct jucat de Ashleigh Barty în tenis

Finala Australian Open 2022, câștigată cu 6-3, 7-6, a fost ultimul meci jucat de Barty în tenisul profesionist.

Cine e Ashleigh Barty: a câștigat 24 de milioane de dolari din tenis până la 25 de ani

Născută la Ipswich (Australia), Barty a dominat tenisul feminin în ultimii ani. Și-a început cariera la 5 ani, iar între 2014 și 2016 a renunțat la tenis, pentru a se dedica cricket-ului.

În total, are 15 turnee câștigate la simplu, între care 3 de Grand Slam: Australian Open (2021), Wimbledon (2020), Roland Garros (2019). Mai are în palmares și 12 turnee la dublu.

24.000.000 de dolaria câștigat Barty din tenis

Mesaje emoționante din lumea tenisului

După anunț, lumea tenisului a reacționat imediat. Jucători și jucătoare i-au transmis mesaje campioanei.

Ash, ce pot să zic? Știi că lăcrimez acum? Prietena mea, îmi vei lipsi în circuit. Ai fost diferită, specială și am împărțit multe momente uimitoare. Ce urmează pentru tine? O să fii campioană în golf? Fii fericită și bucură-te la maximum de viața ta 
– Simona Halep

Ce legendă! Ești o inspirație, atât pe teren, cât și în afara lui. Unul dintre cei mai buni oameni. Mult succes 
– Shelby Rogers

O jucătoare incredibilă, dar, mai important, una dintre cele mai de treabă persoane din circuit. Felicitări, Ashleigh Barty, pentru o carieră uimitoare. Mult noroc 
– Madison Keys

Un model incredibil, nu doar pentru sportul nostru. Felicitări, Ash. Ești o adevărat legendă a Australiei 
– Darren Cahill

Sunt fericit pentru Ashleigh Barty, dar trist pentru tenis. Ce jucătoare! 
– Andy Murray

Ash, nu am cuvinte. Ai arătat că ai clasă, ieșind din tenis într-o manieră așa frumoasă. Sunt foarte fericită că am împărțit terenul cu tine. Tenisul nu va fi la fel fără tine. Te admir și îți doresc tot binele 
– Petra Kvitova

Am doar respect pentru tine, Ashleigh. Toate cele bune și felicitări pentru carieră
 – Elina Svitolina

Ce legendă! Tenisul îți va simți lipsa. Ai fost un model incredibil, atât pe teren, cât și în afara lui. Succes în următoarea etapă
 – Sania Mirza

VIDEO Asleigh Barty, campioană la Australian Open 2022

Citește și: 

Simona Halep și-a aflat prima adversară la Miami Open » Victoria o poate aduce față în față cu Emma Răducanu

Nadal a primit verdictul după accidentarea de la Indian Wells: „Sunt devastat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
donqhote
donqhote  •  24 Martie 2022, 10:18
Postat de Serban Radu pe 23 Martie 2022, 21:04

De ceva ani tenisul s-a transformat doar intr-o afacere jucatori /jucatoare cu sponsori si premii .Emma e fericita ca face reclama la Porsche . Osaka plange si ia bani de la Nike . Bianca isi admira bratarile ( si exemple sunt multe ). Barty a aratat prin aceasta retragere ca nu intra in noua gasca avida de bani .

nu te cunosc, dar sunt sigur ca esti genul de om pe care prietenii il iubesc mai mult cand NU are opinii.

1319238838149008
Serban Radu  •  23 Martie 2022, 21:04

De ceva ani tenisul s-a transformat doar intr-o afacere jucatori /jucatoare cu sponsori si premii .Emma e fericita ca face reclama la Porsche . Osaka plange si ia bani de la Nike . Bianca isi admira bratarile ( si exemple sunt multe ). Barty a aratat prin aceasta retragere ca nu intra in noua gasca avida de bani .

caminero
caminero  •  23 Martie 2022, 16:33
Postat de unulobisnuit pe 23 Martie 2022, 09:12

Pentru românul priceput la toate,el care știe tot dar nu face nimic, oricine e în vârf a făcut ceva necurat. Asta ține de cultura noastră, sau de imbecilitatea noastră, e dorința românului înnăscută de a-și dori să moară capra vecinului pt că nu are râie. Deci nu poți frate cu ăștia, care vorbesc de Nadal,de Nadal?!? Păi mai culturalizați-vă fraților, a rulat în țările cu terenuri de sport, un film destul de lung despre acuzațiile aduse diverșilor sportivi consacrați, modul în care erau vizitați în diverse locații la ore nu chiar obișnuite pt a li se recolta probe,dar românul știe mai bine decât orice om documentat că Nadal se dopează, la fel Ashley și încă câțiva…sunt opiniile lor, le poți aduce oricâte argumente, nu și nu! Spor

Faptul că tu ești un credul care înghite propaganda nu înseamnă că ceilalți oameni n-au voie să judece corect. Auzi vorba, cică "a fost un film documentar odată".

Vezi toate comentariile (39)
Comentează