SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO+FOTO Ashleigh Barty, campioană la Australian Open! Câștigă trofeul după o revenire incredibilă în setul 2 » Avans uriaș în clasamentul mondial

Asheigh Barty câștigă Australian Open 2022. Foto: Imago +22   FOTO
Asheigh Barty câștigă Australian Open 2022. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 ianuarie 2022 12:13 / Actualizat sambata, 29 ianuarie 2022 13:48

Australianca Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) a câștigat Australian Open 2022. S-a impus în finală în fața americancei Danielle Collins (28 de ani, 30 WTA), scor 6-3, 7-6 (2).

Barty, aflată la a treia finală de Grand Slam, a întrerupt seria negativă a australienilor la turneul de la Melbourne. Din 1980, de la Wendy Turnbull, australienii nu au mai avut o reprezentantă în finală și din 1978, de la Chris O'Neil, o câștigătoare.

Acesta este al treilea succes pe care Barty îl obține într-un turneu de Grand Slam, după triumfurile de la Roland Garros 2019 și Wimbledon 2021.

Asleigh Barty, campioană la Australian Open 2022

Meciul a avut un început echilibrat. Ambele jucătoare au câștigat primele game-uri de serviciu, dar Barty a accelerat la 3-2, după ce a salvat o minge de break, și a câștigat pe serviciul lui Collins. Australianca s-a menținut în față și a luat primul set cu 6-2.

În partea a doua, Collins și-a ridicat nivelul și a profitat de ezitările lui Barty. Americanca a făcut break chiar în primul game, iar apoi s-a desprins la 5-1! Favorita publicului a revenit senzațional și a egalat la 5. Până la urmă, setul secund s-a decis în tie-break, acolo unde Barty a fost mai sigură și a câștigat fără emoții, 7-2, adjudecându-și trofeul.

Vă mulțumesc tuturor! Felicitări, Daniellei! Ai intrat în top 10 și sunt sigură că o să obții rezultate și mai mari în carieră. Acest turneu a fost o experiență fantastică pentru mine. Am spus de multe ori că sunt norocoasă să am atâția oameni în spatele meu. Cea mai frumoasă parte a fost că am putut să împart acest succes cu fanii. Mi-ați adus atâta bucurie azi. Vă mulțumesc pentru toată dragostea și tot sprijinul acordat în aceste două săptămâni. E un vis devenit realitate. Sunt mândră că sunt australiancă, ne vedem la anul!
Ashleigh Barty

Vreau s-o felicit pe Ashleigh pentru victorie. A făcut două săptămâni fenomenale. Te admir foarte mult pentru varietatea din jocul tău și sper să reușesc să implementez ceva din el și în jocul meu. Sunt recunoscătoare că sunt aici, că pot juca aici. E un vis din copilărie. Sunt norocoasă că mă aflu aici și că am ajuns atât de departe. Nu credeam că o să ajung până aici, mai ales că am avut probleme medicale la primele meciuri.
Danielle Collins

Avans uriaș în clasamentul WTA

Cu succesul de azi. Barty ajunge la 8.331 de puncte în clasamentul WTA și are un avans incredibil de 2.633 de puncte față de urmăritoare. Danielle Collins va intra în top 10 după prezența în finala de la Melbourne, unde Simona Halep ocupă locul 23.

2.633 de punctee avansul pe care Barty îl are față de Sabalenka, ocupanta locului secund în ierarhia mondială

1.21era cota pentru un succes al lui Barty. Collins are o cotă de 4.70

+18 FOTO

Asheigh Barty – Danielle Collins 6-3, 7-6 (2)

  • Game set, meci Barty: Asleigh câștigă tie-break-ul, după ce a cedat doar două puncte, și câștigă finala Australian Open
  • 6-6: Cele două jucătoare și-au câștigat game-urile de serviciul, iar setul ajunge în tiebreak
  • 5-5: Collins a mai ratat o șansă de a câștiga game-ul pe propriul serviciul. Barty a reușit break-ul și a egalat scorul în acest set
  • 3-5: Barty se apropie. Collins a ratat șansa de a închide setul pe propriul serviciul, iar Ashleigh a făcut break-ul și pune în continuare presiune pe adversară
  • 1-5: Collins domină jocul în aceste momente, Joacă mult mai bine la retur și a reușit al doilea break din set. Va servi pentru câștigarea setului
  • 1-3: Barty a fost aproape de a-și recupera break-ul, dar Collins a salvat punctul decisiv. Americanca se menține în avantaj în acest set
  • 0-2: Collins începe foarte bine acest set. După ce a câștigat game-ul de serviciu, Collins a profitat de ezitările lui Barty și a reușit break-ul.
  • 6-3, set Barty: După 32 de minute, Barty câștigă primul set. Australianca s-a menținut în avantaj după break-ul reușit, iar Collins nu a putut puterea de a-i pune probleme la retur
  • 4-2: Barty reușește să se distanțeze. A forțat la retur și a făcut primul break din meci
  • 2-2: Finala continuă în același scenariu. Barty și Collins controlează game-urile în care servesc, iar atunci când se află la retur nu pot pune probleme
  • 1-1: Meciul începe echilibrat. Ambele jucătoarea au servit bine și au câștigat game-urile de serviciu fără emoții

A început finala. Barty servește prima

Citește mai multe știri din tenis:

Medvedev - Nadal, finală cu mize istorice la Australian Open » Criza rusului în semifinala cu Tsitsipas: „Ești prost? Uită-te la mine, cu tine vorbesc!”

Rafael Nadal, interviu emoționant după calificarea în finala Australian Open: „Mă bucur că mai pot juca tenis! Doar oamenii care mi-au fost alături știu prin ce am trecut”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
sextus
sextus  •  29 Ianuarie 2022, 22:29
Postat de Vasile Carpen pe 29 Ianuarie 2022, 13:24

A înțeles cineva ce s- a întâmplat cu serviciul lui Collins la 5- 1 pentru ea în setul doi ? Din 9 (NOUĂ) încercări consecutive, o singură dată a reușit să - l pună pe primul în teren, iar al doilea a fost până și sub standardele ITF. Practic Barty era la pământ, iar americanca în loc să - i dea lovitura de grație si- a tăiat singură craca de sub picioare. Ori a fost un meci trucat, ori nivelul WTA este mai slab ca oricând ( personal înclin spre a doua variantă).

Se pare ca Barty nu exceleaza prin mare lucru insa e cea mai inteligenta jucatoare din circuit... Scoate maxim din orice minge... Degeaba ai forta si lovituri daca nu stii sa le folosesti... Bravo ei... Probabil e inteligenta ca se trage din aborigeni...

sextus
sextus  •  29 Ianuarie 2022, 22:26
Postat de bodrin pe 29 Ianuarie 2022, 15:11

Ei, hai, să lăsăm scenariile made in Romania. Restul lumii, USA și Australia y compris, nu seamână cu România!

Se pare ca ai dreptate, Romanica e intr-un univers paralel... Toti astia din vest, afemeiatii, LGBTQistii si pensatii ne bat de ne rup la orice sport, pe noi rumanii verzi urmasii lui Burebista si compatriotii lui Simion...

1.revoo
1.revoo  •  29 Ianuarie 2022, 16:08
Postat de adi_stelistul pe 29 Ianuarie 2022, 11:33

Break-ul lui Collins e abia al doilea game pierdut la serviciu de Barty in tot turneul! Doar Anisimova i-a mai luat unul. E incredibila Barty! Nici nu stiu daca exista ceva comparabil in vreun alt turneu major. Sigur, nimic nu e definitiv inca, meciul se mai joaca, dar australianca e impresionanta.

E impresionanta ca nu a dat peste jucatoare de "prima mana".A mancat "mica"cand a fost "***" si are noroc sa dea tot peste jucatoare bune de ITF.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează