SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

WIMBLEDON 2019. De ce Simona Halep - Victoria Azarenka e cel mai captivant meci de astăzi, de la Wimbledon + de ce e îngrijorată Simona: „Victoria nu joacă plat, dar ...”

Simona Halep la Wimbledon 2019, foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep la Wimbledon 2019, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2019 08:14

WIMBLEDON 2019. De ce Simona Halep - Victoria Azarenka, în turul 3 la Wimbledon, azi, de la 17:30, este meciul momentului în tenis.

Zece jucătoare care au fost pe prima poziție în ierarhia WTA au început Wimbledonul pe tabloul principal feminin.

Între acestea sunt Victoria Azarenka și Simona Halep, care au reușit să atingă turul al treilea, iar una dintre ele va fi prezentă în săptămâna a doua la All England Club.

În trecut, bielorusa a reușit de cinci ori acest lucru, iar românca de trei ori. În materie de cel mai bun rezultat pe iarba londoneză, ambele au atins semifinalele: Simona Halep în 2014, iar Victoria Azarenka în 2011 și 2012.

Victoria Azarenka: „Simona e constantă, inteligentă, solidă”

Între Simona și Victoria Azarenka nu mai există secrete, s-au întâlnit de patru ori, iar scorul general este de 2-2.

„E o jucătoare foarte constantă, nu cred că jocul ei arată altfel, doar că e foarte solidă. E foarte bună de pe linia de fund, e inteligentă, se deplasează foarte bine, dă înapoi multe mingi. Am avut câteva meciuri interesante. E, cu siguranță, o adversară dificilă și extrem de constantă în rezultatele de-a lungul ultimilor ani”, a spus Azarenka la conferința de presă.

Ea a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă după ce s-a întors la tenis: o dispută epuizantă în tribunale pentru custodia micuțului Leo cu tatăl acestuia.

Însă lucrurile pare că s-au rezolvat, iar Vika se poate concentra și pe sportul care i-a adus două trofee de Mare Șlem și 51 de săptămâni în postura de lider mondial.

Simona Halep: „Victoria nu joacă plat, dar o face foarte agresiv”

La începutul anului a revenit la Wim Fissette, fost antrenor și al Simonei.

„Știe cum să joace în meciurile importante. Evident, acum are și un turneu de Mare Șlem în CV-ul său, lucru care, cu siguranță, ajută. Va fi captivant, cred că ultima oară când ne-am întâlnit a fost tot aici, la Wimbledon, țin minte că am avut șansele mele în acel meci și este cu siguranță o provocare bună pentru mine”, a adăugat Vika.

Simona, care a adunat 64 de săptămâni pe primul loc mondial, e conștientă și ea de problemele pe care le ridică un duel cu Victoria Azarenka. 

„Am avut meciuri dure în trecut. Va fi o mare provocare pentru mine pentru că ea nu joacă foarte plat, în schimb o face agresiv. Și pe iarbă nu este ușor”, a spus Simona Halep.

Românca vine după un meci în primul tur în care s-a accidentat la piciorul stâng și după o partidă intensă în turul al doilea cu Mihaela Buzărnescu.

Întâlnirile dintre Halep și Azarenka

2012 Doha // optimi de finală hard // Victoria Azarenka 6-3, 6-1
2012 Linz // optimi de finală hard // Victoria Azarenka 6-1, 6-1
2015 US Open // sferturi de finală // hard Simona Halep 6-3, 4-6, 6-4
2017 // Wimbledon optimi de finală iarbă // Simona Halep 7-6 (3), 6-2

Citește și:

Wim Fissette înainte de Simona Halep - Victoria Azarenka la Wimbledon 2019: „Secretul a fost să fim inteligenți cu antrenamentele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
bulletproof
bulletproof  •  05 Iulie 2019, 15:31

Am cunoscut vreo două-trei ... VICI, care erau bune rău, pe ... fund !?!

1735767466699239
Mike Che  •  05 Iulie 2019, 11:00
Postat de reteleanu pe 05 Iulie 2019, 10:29

pentru ca iarba, pentru ca joaca extrem de agresiv, pentru ca...joaca momentumul. adica forma de moment, valul pe care-l prinzi la un moment dat. iar azarenka, de vreo cateva saptamani (am vazut-o si la roma) pare pur si simplu de nebatut. nu m-ar mira sa si castige turneul. cred ca am fost inteles gresit: bineinteles ca vreau sa bata simona, ideea este ca as fi vrut sa joace cu una ca asta, care da totul in fiecare meci, ceva mai tarziu, in semifinale.

Nu ai dreptate, nu are rezultate care să o facă favorită: la. Roma a bătut-o pe Svitolina care e cu capul doar la Monfils in ultimul timp, Muguruza a abandonat iar când a dat de Pliskova a fost gata, la Roland Garos a pierdut cu Osaka care juca execrabil, iar la primul turneu pe iarbă a ieșit în turul I cu Garcia. Că a trecut aici două tururi nu înseamnă mare lucru, având în vedere cu cine a jucat.

supereduardo10
supereduardo10  •  05 Iulie 2019, 10:31

au trecut 7 ani decat Azarenka a batut-o pe Halep...deci Simona este favorita. Sigur Azarenka este o jucatoare de top si pare ca si-a revenit, iar suprafata nu e chiar cea mai potrivita pentru nicio jucatoare. Prin urmare va fi un meci interesant dar Simona cu siguranta este favorita , trebuie sa-si faca jocul ei obijnuit fara prea multe greseli nefortate si fara caderi abrupte si meciul va fi catigat.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close