SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

Djokovic - Bautista-Agut, Nadal - Federer // VIDEO + FOTO Federer trece de Nadal după un ultim game ANTOLOGIC! Va juca finala de la Wimbledon contra lui Novak Djokovic

FOTO: Reuters +20   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 iulie 2019 21:48

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal, scor 6-7(3), 6-1, 3-6, 4-6, și va disputa finala de la Wimbledon 2019 împotriva lui Novak Djokovic. Sârbul a trecut de Roberto Bautista Agut (22 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-3, 6-2.

  • Finala masculină de la Wimbledon se joacă duminică, 14 iulie, de la ora 16:00.

Primul set anunța un meci agonizat pe Centralul de la Wimbledon între Nadal și Federer. Schimburi lungi, în care niciunul dintre cei doi nu făcea pasul înapoi. Totul s-a decis într-un tie-break înc are Rafa a început mai bine, dar a greșit inexplicabil în final.

Ibericul s-a descătușat în actul secund, unul în care a anihilat serviciul lui Federer. L-a câștigat la 1 și continua cu un plus la moral. Aici s-a produs declicul. Elvețianul a revenit la prestația din setul inaugural, în timp ce în dreptul lui Nadal au început să se adune erorile neforțate. A controlat meciul și s-a ajuns într-un game final antologic.

+21 FOTO

Ultimul game a fost o încântare pentru privitori, dar o dramă pentru cei doi protagoniști. Rafa a beneficiat de o minge de re-break, ratată după un schimb agonizant. Un slice al lui Federer l-a forțat să trimită în fileu cu backhand-ul. Presiunea a fost imensă și pe umerii elvețianului. Federer a ratat un smash de lângă fileu, apoi două mingi de meci, după schimburi pe care le-a controlat. A fructificat-o pe a treia și merge în 12 finală de la WImbledon.

„Novak e campionul en-titre și a arătat ce poate în această săptămână. Va fi foarte dificil, dar abia aștept finala” Roger Federer

FINAL Novak Djokovic - Roberto Bautista Agut 6-2, 4-6, 6-3, 6-2

Nole a început ideal semifinala. S-a deplasat perfect, a lovit fulgerător cu lovitura de forehand și a închis setul 6-2, după 37 de minute. 

Spaniolul, aflat în fața celei mai mari performanțe din carieră, a avut o răbufnire de orgoliu. A servit imecabil în setul secund, terminând cu procentaje excepționale (93 % mingi câștigate cu primul serviciu și 70 % câștigate cu al doilea).

A egalat la seturi, dar asta a adus doar furia sârbului. Djokovic nu și-a mai cedat serviciul în ultimele două seturi și mai are un singur obstacol în apărarea titlului obținut anul trecut la Londra. 

„Este un turneu pe care mi-am dorit mereu să îl câștig. Are o istorie și o tradiție aparte. E ceva deosebit să ajung din nou în finală. Roberto a jucat foarte bine astăzi, ajutat și de publicul din tribune, care l-a susținut. A fost un meci echilibrat. Totul s-a decis în primele game-uri din setul 3”Novak Djokovic

novak djokovic roberto bautista agut 3 +21 FOTO
 

 

 

VIDEO » FABULOS! Semifinala de la Wimbledon i-a stricat „petrecerea burlacilor”: „Prietenii mei sunt deja la Ibiza, totul era pregătit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
1737176836553023
Vladimir Mihailescu  •  12 Iulie 2019, 22:00

Când te gândești că alții se uitau la voluntari cu sepsi... în timp ce noi admiram această bijuterie de meci....

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Iulie 2019, 21:54

Magistral Roger ca de obicei pe iarba. Jos palaria !

932422310241592
Constantin Sabin Virgil  •  12 Iulie 2019, 21:50

ultimele doua game uri,au fost venite de pe alta galaxie suntem norocosi sa fim contemporani cu ei

Vezi toate comentariile (3)
Comentează