TENIS  ·  WIMBLEDON

Wimbledon, ANULAT din cauza COVID-19. Decizie drastică a singurului turneu de Grand Slam pe iarbă + de ce nu va fi afectat financiar

Simona Halep a câștigat Wimbledon 2019 // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep a câștigat Wimbledon 2019 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 18:08

Wimbledon, programat între 29 iunie și 12 iulie,a fost anulat din cauza COVID-19. Turneul este printre puținele competiții sportive importante care au asigurare contra unei pandemii. Aceasta va ajuta în rambursarea banilor pe biletele deja cumpărate și compensarea pierderilor. 

Anunțul a fost făcut de organizatorii de la Wimbledon pe contul pe Twitter. „Cu mult regret s-a decis ca Wimbledon 2020 să fie anulat din cauza îngrijorărilor legate de pandemie de coronavirus. Ediția cu numărul 134 se va ține între 28 iunie și 11 iulie 2021”.

Wimbledon are asigurare contra pandemiei. Roland Garros nu

Anularea celui de-al treilea turneu de Grand Slam din calendarul fiecărui an presupune și o lovitură dură din punct de vedere financiar. 

Date făcute publice pentru ediția din 2018 arată că cifra de afaceri a Wimbledon-ului a fost de 254,8 milioane de lire sterline, amintește cotidianul Daily Mail. Prin comparație, Roland Garros a admis că, în cazul unei anulări a turneului în 2020, înfruntă pierderi de aproximativ 230 de milioane de lire sterline (260 de milioane de euro).

Francezii au insistat, au discutat și au hotărât fără consultări cu ITF sau cu organizatorii celorlalte concursuri majore să reprogrameze turneul în toamnă, începând cu 20 septembrie. Datele calendaristice alese, la doar o săptămână după potențiala încheiere a US Open-ului și suprapunerea cu Laver Cup, au stârnit reacții virulente în lumea tenisului. Pentru diriguitorii French Open, decizia a fost condiționată însă și de aspectul bănesc.

Ceva ce Wimbledon-ul are acoperit printr-o asigurare cuprinzătoare, care include chiar și situații asemănătoare celei în care se află acum întreaga lume! 

Subcomitetul de Risc și Finanțe al All England Club a insistat pentru o clauză legată de epidemii, iar polița de asigurare a fost actualizată de câțiva ani încoace și sub acest aspect. Directorul financiar Richard Atkinson și fostul șef al presei și operațiunilor, Michael Gradon, au fost personajele centrale în această schimbare, care cuprinde diverse motive pentru care turneul ar putea fi anulat. În afara pandemiei, între ele se găsesc incidente teroriste sau o situație de doliu național.

Un înalt oficial al exclusivului club londonez a dezvăluit că polița anuală e situată „la o sumă cu șapte cifre, dar dintre cele mai mici". Ceea ce s-ar putea dovedi o investiție foarte bună în circumstanțele actuale cauzate de pandemia de COVID-19. Multe alte turnee, atât din circuitul WTA, cât și ATP, au respins însă clauza anulării complete, taxele anuale ridicându-se între 200.000 și 700.000 de dolari, în funcție de veniturile concursului, notează New York Times.

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Amelie Mauresmo: fără vaccin să nu fie tenis!

Dubla campioană de Mare Șlem Amelie Mauresmo îndeamnă la anularea completă a sezonului 2020 în tenis. Franțuzoaica în vârstă de 40 de ani, actuală antrenoare a lui Lucas Pouille, a scris pe contul ei de Twitter un mesaj în care amintește că un circuit internațional înseamnă "jucători și jucătoare de toate naționalitățile plus oficiali, spectatori și persoane care vin din cele patru colțuri ale lumii". „Dacă nu e vaccin, să nu fie nici tenis!", conchide fostul lider WTA.

Citește mai multe știri din tenis: Scandal uriaș, ce a făcut public Cătălin Măruță despre Iulia Albu: „Pe soțul tău...„ Totul în direct, nu se putea tăia la montaj
Libertatea
Comentarii (2)
tequlix  •  01 Aprilie 2020, 18:30

Din pacate, Coronavirus nu face nota discordanta de niciun sport sau om. Foarte bine , era normal sa anuleze WIMBLEDON, ar trebui toate sporturile anulate ( pana trece pandemia asta, si orice urma de virus).

adi_stelistul  •  01 Aprilie 2020, 18:25

Pfffff... asta e ceva.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Serie A
Torino - Genoa
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:15 Fotbal, Premier League
Crystal Palace - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Spal - Inter
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1