SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Asistăm la un moment istoric la Wimbledon? Djokovic poate fi detronat din fruntea clasamentului

Novak Djokovic / FOTO: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 iulie 2021 09:59 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 11:51

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a cucerit primele două turnee de Grand Slam ale anului și pare de neoprit și pe iarba de la Wimbledon. Cele două scenarii prin care sârbul ar putea să piardă locul 1 în clasamentul ATP. 

Cel care îl poate detrona pe Novak Djokovic este rusul Daniil Medvedev (25 de ani), ocupantul locului secund în ierarhia masculină. Există două scenarii prin care Nole să piardă locul unu la finalul turneului: Medvedev să câștige trofeul, indiferent de rezultatul lui Djokovic, sau rusul să ajungă în finală, fără ca Nole să acceadă în ultimul act.  

Sâmbătă, Medvedev a rezistat eroic în meciul cu Marin Cilic, finalistul de la Wimbledon din 2017. Croatul l-a condus pe rus cu 2-0 la seturi, însă Medvedev a izbutit prima revenire a carierei de la 0-2 la seturi!

Asistăm la un moment istoric la Wimbledon? Djokovic poate fi detronat din fruntea clasamentului
Daniil Medvedev / foto: Guliver/Getty Images

Elevul lui Gilles Cervara s-a impus în decisiv, scor 6-7 (3), 3-6, 6-3, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat trei ore și 42 de minute.

Medvedev va juca în optimi cu polonezul Hubert Hurkacz (18 ATP), campion anul acesta la Miami, în timp ce în sferturi l-ar putea întâlni pe Roger Federer. 

Djokovic îl va înfrunta în optimi pe Christian Garin, însă lucrurile s-ar putea complica din sferturi, când un alt rus periculos, Andrey Rublev, ar putea fi oponentul sârbului. Denis Shapovalov sau Kharen Khachanov ar putea să-i apară în cale lui Nole în semifinale.

VIDEO Rezumatul meciului Daniil Medvedev - Marin Cilic

Roger Federer a numit cei 3 jucători care îl pot bate pe Novak Djokovic la Wimbledon

Roger Federer (8 ATP) a numit 3 jucători care îl pot opri pe Novak Djokovic (1 ATP) la Wimbledon 2021.

Marele campion elvețian a găsit 3 jucători care îl pot împiedica pe Nole: rusul Daniil Medvedev (2 ATP), neamțul Alexander Zverev (6 ATP) și italianul Matteo Berettini (9 ATP).

„Nu-mi prea pasă de bookmakeri, nu mă interesează ce spun ei, cine cred ei că e favorit. În orice caz, Berrettini este un jucător care poate produce surprize aici. Oricine câștigă turneul de la Queen’s are șanse mari și la Wimbledon. Să nu uităm că a câștigat și turneul de la Stuttgart în urmă cu 2 ani. A avut un parcurs bun și la Wimbledon acum doi ani cred, așa că e acolo sus. 

Zverev e și el foarte bun pe iarbă, am jucat împotriva lui și știu că poate produce surprize. Are posibilitatea de a juca foarte bine pe iarbă, mai ales că se poate baza pe serviciu. Medvedev e locul 2 în lume, e normal să fie acolo de asemenea. Și eu cu rezultatele mele de aici de-a lungul timpului… trebuie să fiu și eu luat în calcul”. 

Citește și alte știri din tenis:

Emma Răducanu, discurs de mare campioană după calificarea în optimi la Wimbledon » Ce a spus despre Sorana Cîrstea și Simona Halep

Roger Federer a numit cei 3 jucători care îl pot bate pe Novak Djokovic la Wimbledon: „Nu-mi pasă de bookmakeri!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  04 Iulie 2021, 14:28

Djokovic are doar un meci greu, finala, in rest e pe cel mai bun culoar posibil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează