SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Emma Răducanu, discurs de mare campioană după calificarea în optimi la Wimbledon » Ce a spus despre Sorana Cîrstea și Simona Halep

Emma Răducanu / foto: Imago Images +21   FOTO
Emma Răducanu / foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 04 iulie 2021 08:12 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 10:26

Emma Răducanu (338 WTA), puștoaica britanică de 18 ani care s-a calificat în premieră în optimi la Wimbledon, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Soranei Cîrstea (31 de ani, 45 WTA), jucătoare pe care a învins-o sâmbătă în două seturi, scor 6-3, 7-5. 

Cele două se cunoșteau încă de dinainte de meciul direct, fapt recunoscut de Emma și Sorana zilele trecute. „E o fată dulce”, spunea Cîrstea, în timp ce britanica remarca „lucrurile grozave făcute de Sorana până acum în carieră”. Amabilitățile au continuat și după duelul de ieri. 

GSP.ro a asistat la conferința Emmei Răducanu, în care britanica a vorbit la superlativ despre Sorana Cîrstea. Românca a evoluat în meciul de ieri cu o ruptură musculară de 1,5 centimetri, însă, chiar și în aceste condiții, i-a dat o replică solidă tinerei sale adversare.

Emma Răducanu: „Am mult respect pentru Sorana Cîrstea”

„Știam că Sorana va fi un adversar extrem de dificil. Mi-am spus că voi ieși pe teren și voi încerca să mă distrez. Cred că mi-a ieșit, m-am distrat foarte mult pe durata meciului, au fost niște puncte incredibile, cum cred că nu am mai jucat. 

Vreau să spun că Sorana a fost o adversară care a jucat incredibil, o respect foarte mult. Îmi aduc aminte că o urmăream foarte mult când eram mică

Am avut o bătălie senzațională și vreau să o felicit pentru că a jucat la acest nivel. Una dintre noi trebuia să câștige, dar sunt sigură că ne vom mai întâlni din nou”, a spus Emma Răducanu, la conferința de presă de la finalul meciului cu Sorana Cîrstea.

La 3-0 și 40-0, când a revenit și a servit bine la punctele mari, lovind iar aproape de linie, a făcut lucrurile dificile pentru mine. Nu cred că am făcut multe lucruri greșit atunci, să fiu sinceră. Nu ajungi unde e ea în carieră fără să produci astfel de momente, fără să lupți și fără să te forțezi în momentele grele. Am mult respect pentru ea.
 - Emma Răducanu

Emma Răducanu: „Încerc să-mi modelez jocul după Na Li și Simona Halep ”

Cu mamă chinezoaică și tată român, Emma Răducanu a declarat încă o dată că se inspiră de la Na Li și Simona Halep, două jucătoare care au scris istorie pentru țările lor

„Da, cred că e o coincidență că ele sunt jucătoarele mele favorite. Încerc să-mi modelez jocul după ele. Se întâmplă să am o conexiune cu ambele țări și consider că asta m-a ajutat, vorbesc despre mentalitata pe care cele două o au. 

Ambele vin din țări în care oamenii muncesc din greu pentru ceea ce au. Mama mea mereu mi-a insuflat disciplina și respectul pentru ceilalți”, a afirmat Emma Răducanu. 

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Emma Răducanu - Sorana Cîrstea 6-3, 7-5

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Emma Răducanu 3-6, 5-7

Citește și alte știri despre Wimbledon:

Sorana Cîrstea, dezvăluiri după înfrângerea cu Emma Răducanu: „Am jucat cu ruptură, doctorii m-au sfătuit să nu intru pe teren”

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu 3-6, 5-7, în turul 3 la Wimbledon » Majoratul Emmei: puștoaica de 18 ani din Anglia a prins o zi incredibilă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  04 Iulie 2021, 14:07

Ce ar fi de comentat?!Nu stiu cu cine a jucat in primele tururi,dar e relevanta oare o victorie impotriva unei jucatoare ca Sorana Carstea?Care se complace in mediocritate?Tanara chinezoaica(prezenta fermecatoare-cu gura mereu pana la urechi),a avut si noroc cu jocul ei de totul sau nimic-ruleta ruseasca-ca al Jelenei Ostapenko-mai ales returul-demoland-o pe Sorana!Care nu se stie daca „iese”mereu!Atat e de exuberanta! Exact ca tanarul Rafael Nadal,cand-la 17 ani(?)-castiga Roland Garros in aceiasi maniera !Daca va munci in continuare la fel cum a facut Rafael Nadal-care se antreneaza cate 8 ore pe zi(!)-tanara Emma Raducanu va fi noua stea a tenisului feminin!Dar... a declarat ca vrea sa isi continue studiile...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează