SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu 3-6, 5-7, în turul 3 la Wimbledon » Majoratul Emmei: puștoaica de 18 ani din Anglia a prins o zi incredibilă

Sorana Cîrstea / foto: Imago Images +21   FOTO
Sorana Cîrstea / foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 03 iulie 2021 16:48 / Actualizat sambata, 03 iulie 2021 19:18

Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA), jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică, a mai produs o surpriză notabilă la Wimbledon: a eliminat-o pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 45 WTA), scor 6-3, 7-5 și s-a calificat în optimi la Wimbledon, la chiar prima sa apariție pe tabloul unui turneu de Mare Șlem.

Sorana Cîrstea avea șansa să atingă cel mai bun rezultat al carierei la Wimbledon, iar în față îi stătea Emma Răducanu, marea speranță a tenisului britanic, cea care produsese deja două eliminări-surpriză la ediția din acest an. 

Începutul a fost ideal: Sorana și-a etalat plusul de experiență în startul partidei și a condus cu 3-1. Un avantaj ce părea liniștitor, dar pe care Emma Răducanu l-a întors într-o clipită. 

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu: reacție formidabilă a britanicei în primul set 

Curajul și stăpânirea arătate în primele minute ale partidei au dispărut brusc, iar Sorana a asistat neputincioasă la seria fulgerătoare a britanicei. Împinsă de la spate de publicul de pe Terenul 1, Răducanu a început să joace mult mai dezinvolt și agresiv, stil deloc pe placul Soranei. Jucătoarea din Marea Britanie a câștigat cinci game-uri la rând și și-a adjudecat primul set, în uralele miilor de fani din tribunele de pe No.1 Court. 

Sorana Cîrstea a încercat să revină, Emma a trecut prima linia de finish

„Furtuna” a continuat și în manșa secundă. Emma Răducanu s-a desprins rapid la 3-0, ba chiar a avut trei mingi consecutive de 4-0. Acolo a avut loc răbufnirea de orgoliu a Soranei, care n-a abandonat lupta și a început, treptat, să se „cațere” înapoi în meci. Românca a egalat la trei, însă britanica nu s-a lăsat copleșită: a continuat să ia mingea repede și s-o surprindă pe Sorana cu adâncimea loviturilor sale. 

Finalul a adus și cel mai echilibrat segment de joc din partidă. Au fost game-uri lungi, disputate - unul a durat 15 minute! - , dar la finalul cărora învingătoare a ieșit tot Emma Răducanu. Britanica a pus-o de două ori pe Sorana în situația de a servi pentru a rămâne în meci, iar românca a cedat la 5-6, după ce salvase în prealabil două mingi de partidă. 

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu 3-6, 5-7, în turul 3 la Wimbledon » Majoratul Emmei: puștoaica de 18 ani din Anglia a prins o zi incredibilă

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO
  • Sursă foto: Imago Images, Guliver/Getty Images, Twitter Wimbledon

Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Emma Răducanu:

Sorana Cîrstea - Emma Răducanu 3-6, 5-7

  • 5-7, Break, Set, Meci Răducanu: Britanica se impune pe serviciul Soranei după un alt game lung și se califică în optimi la Wimbledon.
  • 5-6, Game Răducanu: Game extrem de disputat, pe care jucătoarea britanică îl câștigă cu puțin noroc, după ce Sorana a alunecat într-un moment în care putea să-și creeze avantaj.
  • 5-5, Sorana Cîrstea: Jucătoarea noastră rezistă admirabil în fața presiunii, reușește un game foarte bun pe propriul serviciu și egalează la cinci.
  • 4-5, Game Răducanu: Jucătoarea din Marea Britanie face un game solid la serviciu, „absoarbe” bine presiunea și se apropie la un singur game de victorie. Sorana va servi pentru a rămâne în meci.
  • 4-4, Game Cîrstea. Game de aproape 15 minute câștigat de reprezentanta României, în care Sorana a salvat cinci mingi de break ale Emmei Răducanu. Cîrstea nu cedează și încearcă din răsputeri să revină în meci. Avântul britanicei s-a mai domolit între timp, greșelile neforțate au început să-i mai scurtcircuiteze jocul.
  • La scorul de 6-3, 4-3 pentru Emma Răducanu, Eurosport 2 a mutat transmisiunea pe meciul Kaja Juvan - Cori Gauff. La câteva minute distanță, meciul Soranei a revenit pe Eurosport 2.
  • 4-3, Game Răducanu. Jucătoarea din Marea Britanie pune capăt seriei Soranei și câștigă un game important în economia partidei. Emma Răducanu conduce cu 4-3, iar toată presiunea se mută acum pe umerii româncei.
  • 3-3, Game Cîrstea: Al treilea game consecutiv reușit de Sorana, care egalează la trei și pune presiune pe Emma Răducanu. Cum va gestiona britanica momentul?
  • 2-3, Break Cîrstea: Sorana începe să-și recapete încrederea pierdută în timpul primului set. La un pas să fie condusă cu 0-4, jucătoarea noastră reușește să lege două game-uri la rând, câștigând pe serviciul Emmei Răducanu.
  • 1-3, Game Cîrstea. Revenire importantă a jucătoarei noastre, care evită colapsul total și își face serviciul. Răducanu a avut alte trei mingi de break, salvate grație serviciului Soranei.
  • 0-3, Game Răducanu. Sorana nu are replică în fața adversarei cu origini românești. Britanica servește excelent și e din ce în ce mai aproape de victorie.
  • 0-2, Break Răducanu. Se îngroașă gluma pentru Sorana! Reprezentanta României nu reușește să găsească soluții împotriva unei adversare care face meciul carierei. Britanica se instalează la conducere și în setul secund.
  • 0-1, Game Răducanu. Start solid de set secund pentru britanica cu origini românești. Emma Răducanu continuă să servească la parametri remarcabili pentru vârsta sa și își adjudecă primul game din manșa secundă.
  • Eurosport 2 a început să transmită partida începând cu setul secund.
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO
  • Sursă foto: Imago Images, Guliver/Getty Images, Twitter Wimbledon

  • 3-6, Break, Set Răducanu: Sorana își pierde serviciul pentru a treia oară la rând, iar primul set e adjudecat de britanică. Emma a fost condusă cu 1-3, dar a revenit și a câștigat următoarele cinci game-uri.
  • 3-5, Game Răducanu: Sorana nu găsește reacție într-un moment în care jocul britanicei pare indescifrabil. Emma Răducanu conduce cu 5-3.
  • 3-4, Break Răducanu: Vine primul moment dificil pe care Sorana îl are de înfruntat în acest meci. Jucătoarea cu origini românești continuă să joace la un nivel ridicat, împinsă și de publicul de pe Terenul 1. Emma izbutește break-ul și se instalează la conducere, după ce în urmă cu 10 minute era condusă cu 1-3.
  • 3-3, Game Răducanu: Jucătoarea din Marea Britanie face un nou game alb și egalează la trei, revenind astfel pe tabelă după ce a fost condusă cu 1-3. Eleva lui Nigel Sears face un nou meci solid la Wimbledon, în timp ce Sorana pare că încă nu a descifrat-o pe adversara sa cu nume românesc.
  • 3-2, Break Răducanu: Jucătoarea britanică se regrupează rapid după pierderea serviciului și reușește să se impună la rândul său la retur. A fost un game de mare luptă, în care, deși a avut minge de 4-1, Sorana nu a putut închide game-ul. Atmosferă frumoasă pe Terenul 1, publicul o încurajează pe „localnica” britanică.
  • 3-1, Break Cîrstea. Primul break al meciului vine în game-ul patru. Sorana a presat-o pe tânăra sa adversară la retur și a fructificat cea de-a două oportunitate ivită. Românca se instalează la conducerea partidei.
  • 2-1, Game Cîrstea: Sorana revine la conducere în primul set, la capătul unui game extrem de echilibrat, în care s-a văzut nevoită să revină de la 0-30. Din acel moment, Sorana a câștigat cinci puncte la rând.
  • 1-1, Game Răducanu: Emma contracarează cu un game-fulger reușit pe propriul serviciu, câștigat la 0.
  • 1-0, Game Cîrstea: Nu fără emoții, Sorana Cîrstea își câștigă primul game al partidei, unul în care a avut de înfruntat o minge de break a britanicei.
  • Cele două jucătoare au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp. Sorana va servi prima.
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
Sorana Cîrstea - Emma Răducanu / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO
  • Sursă foto: Imago Images, Guliver/Getty Images, Twitter Wimbledon

Citește și alte știri despre Wimbledon: 

„Ai vrea să te califici în optimi sau să primești note de top la școală?” » Britanica Emma Răducanu, înaintea duelului cu Sorana Cîrstea: „Toată lumea știe că sunt fanatică”

EXCLUSIV Emma Răducanu, dialog cu Gazeta Sporturilor după prima victorie a carierei la Wimbledon: „O vizitez pe mamaia de câteva ori pe an. Să fiu sinceră, mâncarea voastră e incredibilă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
parpalache
parpalache  •  04 Iulie 2021, 11:55

O stea in devenire!Retur fulgerator si mobilitate in teren!Ca Simona Halep in anii de glorie!Dar- tot la fel ca Simona Halep-din cauza staturii inca nu are un serviciu bun !Si inca nu are un rever bun!Practica jocul de totul sau nimic-„ruleta ruseasca”-cu „trasoare”puse aproape de fundul terenului sau de marginile laterale-cum practica si Jelena Ostapenco in anul cand a castigat Roland Garros!In plus...o chinezoaica foarte simpatica!Si spre onoarea tatalui ei(si spre deosebire de parintii Biancai Andreescu), vine la bunica ei romanca din Bucuresti ori de cate ori poate-in vacantele scolare!

1745flo
1745flo  •  03 Iulie 2021, 18:15

La experiența ei mult mai vastă ma așteptam ca Sorana sa nu se lase îngenunchiată de o copilă! Dezamagitoare azi Sorana noastră!

fuller
fuller  •  03 Iulie 2021, 17:56

Sorana parca si-a pierdut motivatia, in comparatie cu meciul precedent. A fost timorata de prezenta unei pustoaice indraznete de 18ani si a suporterilor englezi. Daca juca la nivelul ei normal, ar fi putut sa o bata. Insa din pacate ramanem cu visele unor posibilitati nerealizate.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează