SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

„Ai vrea să te califici în optimi sau să primești note de top la școală?” » Britanica Emma Răducanu, înaintea duelului cu Sorana Cîrstea: „Toată lumea știe că sunt fanatică”

Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/ +46   FOTO
Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2021 14:08 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 17:30

Britanica Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA) vorbește, înaintea meciului cu Sorana Cîrstea de la Wimbledon, despre lucruri inedite din afara terenului și recunoaște că, între o calificare în optimi la Londra și note bune la examene, ar alege prima variantă.

Gazeta Sporturilor a asistat din nou la conferința Emmei Răducanu, care, la câteva ore după victoria de ieri cu Vondrousova, a primit o întrebare inedită: „Ai vrea să te califici în optimi la Wimbledon sau să primești note de top la examenele de la școală?”

Va trebui să spun optimi la Wimbledon”, a spus, zâmbitoare, Emma Răducanu. „Cred că toți cei care mă cunosc vor spune: «Poftim?». Toată lumea crede că sunt de-a dreptul fanatică în ceea ce privește rezultatele de la școală. Eu spun doar că îmi setez standarde înalte. Asta m-a ajutat și la tenis, dar și să am rezultate bune la școală”.

Emma Răducanu, dialog cu Gazeta Sporturilor după prima victorie a carierei la Wimbledon: „O vizitez pe mamaia de câteva ori pe an. Să fiu sinceră, mâncarea voastră e incredibilă!”
WIMBLEDON
Emma Răducanu, dialog cu Gazeta Sporturilor după prima victorie a carierei la Wimbledon: „O vizitez pe mamaia de câteva ori pe an. Să fiu sinceră, mâncarea voastră e incredibilă!”

Aceasta continuă: „Cred că părinții mă consideră nebună, dar nu accept altceva decât să primesc A-uri la școală (n.a. - echivalentul notei 10 în România). Simt că trebuie să mă ridic la înălțimea așteptărilor, de aceea lucrez atât de mult pentru a obține acele note”, spune Emma Răducanu, cea care e pasionată de matematică și economie.

Emma Răducanu: „Joc fiecare punct de parcă ar fi ultimul”

Cum încearcă Emma Răducanu să se mobilizeze pe durata meciurilor? Britanica apelează la o metodă pe care inclusiv Rafael Nadal a recunoscut că o folosește.

Joc fiecare punct de parcă ar fi ultimul sau de parcă ar fi minge de meci sau ultimul meu punct aici. E un truc pe care îl folosesc cu mine.

Să joc în fața publicului de acasă ajută, de asemenea. Susținerea lor e atât de puternică, îi simt mereu în spatele meu. Le sunt foarte recunoscătoare și am asta mereu în minte”, mai spune ea.

Emma Răducanu: „Știu că Sorana a făcut lucruri grozave în carieră”

Emma Răducanu a prefațat și meciul contra Soranei Cîrstea de sâmbătă. Cele două s-au intersectat chiar înainte de startul tuneului, iar acum se duelează pentru un loc în optimi.

Știu că a făcut lucruri grozave în cariera ei. Pentru mine, e alt meci în care voi juca fără să am nimic de pierdut. Sunt aici, mă bucur de această oportunitate și încerc să rămân în turneu pentru cât mai mult timp posibil. Cred că e o motivație bună pentru mine să joc fără să am nimic de pierdut”, a declarat Emma Răducanu.

Am întâlnit-o aici pe Emma, Nigel Sears o antrenează. Este o fată foarte drăguță, însă nu știu multe despre jocul ei. Sunt convinsă că joacă bine dacă este în această fază 
- Sorana Cîrstea, despre Emma Răducanu 

FOTO Emma Răducanu - imagini on and off the court

Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO
  • Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/, Guliver/Getty Images

VIDEO Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Victoria Azarenka

Citește și alte știri din tenis:

SPECIAL GSP Emma Răducanu, marea speranță a tenisului britanic: tatăl e român, mama chinezoaică, ea se inspiră de la Halep!

Sorana Cîrstea, în extaz: „În 15 ani n-am văzut așa ceva!” » Cine e în spatele succesului ei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează