SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON. FOTO Marea favorită a fost ELIMINATĂ în primul tur » A cedat 0-6 în setul decisiv

FOTO: Reuters +6   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2018 18:04

Bielorusa Aliaksandra Sasnovich (24 de ani, 50 WTA) a oferit cea mai mare surpriză a primului tur de la Wimbledon, eliminând-o pe Petra Kvitova (28 de ani, 7 WTA), favorita numărul 1 a bookmakerilor, scor 6-4, 4-6, 6-0.

Sasnovich, a cărei cea mai bună performanță la Wimbledon a fost un tur 2, în 2015 și 2016, a început perfect înfruntarea. A reușit să salveze toate cele 5 șanse de break pe care le-a avut adversara în primul set, a greșit mult mai puțin decât Petra, 12 erori neforțate față de 20, și a închis setul în 58 de minute, scor 6-4.

Kvitova, campioană săptămâna trecută pe iarba de la Eastbourne, a început cursa de urmărire. A redus numărul greșelilor la 10 și a împins partida în decisiv, după un 6-4.

Ultimul act a fost unul fără istoric. Acuzând o accidentare, Kvitova a fost un simplu sparring-partner pentru bielorusă. Dubla campioană de la Wimbledon a cedat la 0-6, iar Simona scapă de o adversară periculoasă de pe jumătatea ei de tablou. Kvitova și Halep se puteau înfrunta în sferturile de finală ale turneului. 

38de victorii are Kvitova în 2018, cele mai multe din circuitul WTA

5turnee a câștigat Kvitova în 2018, record pentru circuitul feminin

  • Sasnovich o va înfrunta în turul secund pe americanca Taylor Townsend. 

Specialiștii o considerau pe Kvitova marea favorită la câștigarea trofeului de la Wimbledon. Cehoaica avea o cotă de 6, în timp ce liderul WTA, Simona Halep, era cotată cu 12.

2trofee are Kvitova la Wimbledon, în 2011 și 2014

Vezi și: Ana Bogdan, înfrângere dramatică în turul I la Wimbledon! A servit pentru meci, dar adversara a întors soarta partidei » Azi joacă și Monica Niculescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  04 Iulie 2018, 08:58

subscriu ,as vrea o finala Simona -Mihaela sa moara de ciuda englezomanii

10154976492293690
Szasz Andrei  •  04 Iulie 2018, 05:32

Daca e sa castige Simona va bate toate adversarele de "cosmar", la fel ca Brazilia la fotbal pe jumatatea ei de tablou cu Franta, Uruguay si Belgia ! Cam aceleasi sanse le au la castigarea competitiei, dar Simona este Brazilia noastra. Si totusi e posibila o finala Halep - Buzarnescu asa cum le-am dorit intr-un alt comentariu cu cateva zile in urma !

10155633308976552
Cornel Perju  •  04 Iulie 2018, 02:21

Simona a fost cotata de catre 'experti' cu sanse mult mai mici decat Kvitova, Sharapova si Serena. Este clar ca cineva a castigat sume imense la pariuri ca prea au picat pe capete o gramada de capi de serie in primul tur. In cardasie cu mafia pariurilor sunt si comentatorii TV gen Matts Willanderg care la fel a cotat-o pe Kvitova cu sanse mult mai mari decat ale Simonei. Sharapova si Serena au fost cotate si ele cu sanse mult mai mari decat ale Simonei. Matts este chiar ridicol sa continue sa o coteze pe Serena cu sanse la acest turneu mai ales dupa primul tur in care s-a vazut ca Serena abia se misca pe teren. Simona are sanse mici pentru ca va avea un traseu infernal pana in finala si asta chiar si in contextul in care Kvitova si Sharapova sunt out. Asa au 'tras la sorti' organizatorii. Toata jucatoarele tari care au casgtigat titluri de GS in trecut pe jumatatea Simonei iar ciurucurile pe jumatatea lui Wozniaki. Acelasi scenariu a fost si la Australian Open. Wozniaki a defilat pana in finala fara sa joace cu o singura jucataore din top 10 in timp ce Simona a avut meciuri de cosmar. Acum la Wimbledon e chiar mult mai greu decat la AO.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close