SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Simona Halep, ignorată de organizatorii Wimbledon. Iga Swiatek deschide meciurile feminine pe arena centrală

Simona Halep, la Wimbledon 2019 // foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep, la Wimbledon 2019 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2022 19:31 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 19:51

Wimbledon a anunțat că liderul mondial Iga Swiatek (21 de ani) va juca marți, 28 iunie, primul meci feminin pe arena centrală la ediția din acest an. Adversară îi va fi Jana Fett (locul 254 WTA). Darren Cahill opinase că onoarea ar trebui să-i revină Simonei Halep, campioana din 2019.

  • Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi televizat de Eurosport. Detalii despre meciurile jucătoarelor din România vor putea fi urmărite pe GSP.ro
  • Meciurile româncelor în turul 1 la Wimbledon: Simona Halep - Karolina Muchova, Sorana Cîrstea - Aleksandra Krunic, Irina Begu - Ekaterine Gorgodze, Gabriela Ruse - Coco Gauff, Ana Bogdan - Dayana Yastremska, Irina Bara - Chloé Paquet, Mihaela Buzărnescu - Nastasja Schunk

Organizatorii Wimbledon au anunțat în această seară că Iga Swiatek, numărul 1 WTA, va juca primul meci pe terenul central de pe tabloul feminin. 

Poloneza va juca marți, 28 iunie, contra croatei Jana Fett.

Dinamo, dată afară de Ionuț Negoiță din zona renovată a bazei de la Săftica: „E OK și în spate, nu jucăm în Champions League”
Dinamo
Dinamo, dată afară de Ionuț Negoiță din zona renovată a bazei de la Săftica: „E OK și în spate, nu jucăm în Champions League”

Iga Swiatek, aleasă în detrimentul Simonei Halep pentru a deschide Wimbledon 2022

Anunțul vine după câteva zile în care acest subiect a provocat dezbateri aprinse. În mod normal, onoarea îi revine campioanei din anul precedent, dar Ashleigh Barty, câștigătoarea din 2021, s-a retras din tenis.

În acest context, Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, opinase că Simona Halep ar trebui să fie programată în meciul de deschidere de pe terenul central, întrucât este ultima campioană de la Wimbledon încă activă.

Halep a câștigat Wimbledon 2019, iar în 2020 competiția nu s-a desfășurat din cauza pandemiei de COVID-19.

Pe 20 iunie, The Tennis Podcast a creat un sondaj pentru a afla opinia fanilor cu privire la acest subiect. Simona Halep a obținut 50,1% dintre cele 14.300 de voturi exprimate, Iga Swiatek 28,5%, iar Serena Williams 18,8%.

Iar în secțiunea de comentarii de la postarea contului de Facebook al Wimbledon în care vestea este anunțată, majoritatea oamenilor spun că „Ar fi trebuit să fie aleasă Simona”.

VIDEO Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019

Mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, a 2-a favorită a lui Alex Corretja la Wimbledon: „Nicio jucătoare nu vrea să o vadă pe jumătatea ei de tablou”

Djokovic sau Nadal? E loc de surprize? Cum arată tabloul de la Wimbledon + Cele două nume care le amenință dominația

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
CaineRauMuscOi
CaineRauMuscOi  •  26 Iunie 2022, 10:40

Probabil au considerat ca e ca si retrasa, cand au cautat-o in clasamentul top10 n-au gasit-o , au cautat si in top20 nici acolo. Concluzie: s-o fi retras

Moshu
Moshu  •  25 Iunie 2022, 20:17

*** Pai cum au ignorat-o ? Acum nu mai este nici macar in primele 20 si voi aveti pretentia sa fie ignorata cea mai buna jucatoare din momentul actual ! Sunteti patetici cu pretentia sa joace castigatoarea de acum 3 ani,de ce nu cea de acum 30 de ani,ar fi la fel de indreptatita !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Zerohalep
Zerohalep  •  25 Iunie 2022, 01:52

Nimic important. Halep e depășită

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close