SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Surpriză notabilă la Wimbledon » Iga Swiatek, eliminată în optimi!

Iga Swiatek / foto: Guliver/Getty Images
Iga Swiatek / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iulie 2021 14:50 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 15:22

Iga Swiatek (20 de ani, 9 WTA) a fost eliminată în optimi la Wimbledon. Poloneza a pierdut în fața tunisiencei Ons Jabeur (26 de ani, 24 WTA), scor 7-5, 1-6, 1-6.

Iga Swiatek îi administrase o înfrângere severă Irinei Begu în turul anterior, însă lucrurile au stat complet diferit în meciul de azi cu Ons Jabeur, una dintre jucătoarele în formă din circuitul feminin. 

Jabeur reușise un meci de excepție în turul precedent, contra Garbinei Muguruza, iar forma solidă a jucătoarei din Tunisia a continuat și în meciul de azi cu Swiatek. Cu excepția primului set, pierdut de Jabeur în prelungiri (5-7), tunisianca a fost cea care a dictat coordonatele în partida de azi. 

Surpriză notabilă la Wimbledon » Iga Swiatek, eliminată în optimi!
Ons Jabeur continuă să impresioneze pe iarba londoneză / foto: Guliver/Getty Images

Iga Swiatek, eliminată în optimi la Wimbledon. Ons Jabeur continuă să impresioneze

Iga Swiatek, departe de forma arătată pe zgură, a acceptat dominația adversarei sale și a cedat fără drept de apel următoarele două seturi, 1-6, 1-6.

Ons Jabeur, jucătoare cu un arsenal variat, un forehand spectaculos, dese apariții la fileu și multe „scurte” nu i-a oferit prea multe momente de respiro polonezei, cea care în urmă cu trei ani câștiga competiția de junioare de la Wimbledon.

„A fost un meci nemaipomenit. Am pierdut primul set, am fost puțin supărată și a trebuit să schimb ceva. Am fost mai agresivă, asta a fost cheia astăzi”, a spus Ons Jabeur după meci, intervievată de Mats Wilander. 

Citește și alte știri din tenis:

Irina Begu a fost diagnosticată cu mononucleoză: „Vreau ca fanii să înțeleagă de ce nu voi fi la Jocurile Olimpice”

Ion Țiriac, ironic după ce și-a anunțat plecarea de la FRT: „Iohannis și Cîțu sunt ocupați, alții nu mai știu”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează