SPORTURI  »  TENIS  »  GRAND SLAM

Schimbare majoră la Wimbledon » Se renunță la una dintre tradițiile turneului

Logoul turneului de la Wimbledon // foto: Guliver/gettyimages
Logoul turneului de la Wimbledon // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 12:39 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 12:59

Începând cu 2022, organizatorii Wimbledon pregătesc o schimbare importantă pentru edițiile turneului de Grand Slam.

Organizatorii Wimbledon, cel mai prestigios turneu de tenis, au luat o decizie istorică. Începând cu 2022, se va juca și în a doua duminică a turneului, așa-numita „duminică de mijloc”. Faptul că aceasta obișnuia să fie liberă era una dintre trăsăturile aparte ale turneului de la All England Club.

De la crearea turneului din Londra, în 1877, „duminica de mijloc” a găzduit meciuri doar de patru ori, când ploaia a dat peste cap programul stabilit inițial: în 1991, 1997, 2004 și 2016, conform Nine.au. Așadar, o tradiție de 145 de ani se va încheia în 2022.

Wimbledon 2021, cu spectatori

Organizatorii au oferit informații noi și despre ediția din acest an, care va avea loc între 28 iunie și 11 iulie. Se dorește ca spectatori într-o proporție de 25% din capacitatea arenelor să poată asista la meciuri.

„Lucrăm în prezent la a avea arenele deschise într-o proporție de 25%, dar vom rămâne flexibili în timp ce așteptăm un răspuns din partea Guvernului, care va oferi claritate asupra posibilității ca restricțiile să fie relaxate după 21 iunie”, a declarat Sally Bolton, directorul executiv al turneului.

Simona Halep (locul 3 WTA) este campioana en-titre în circuitul WTA, după triumful din 2019. Anul trecut, pandemia de COVID-19 a făcut ca turneul să fie anulat. La masculin, campion en-titre este Novak Djokovic, numărul 1 mondial.

VIDEO. Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Mai multe știri din tenis:

Decizie-bombă a lui Novak Djokovic: liderul mondial sare peste turneul de la Madrid

Simona Halep, față în față cu fanii din întreaga lume » După ce meci a suferit timp de 3 luni și ce mesaje și-a scris pe pereți

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează